Край димитровградското село Горски извор бе осветен 15-метров кръст, съобщиха

...
Край димитровградското село Горски извор бе осветен 15-метров кръст, съобщиха
Коментари Харесай

15-метров кръст бе осветен край димитровградското село Горски извор

Край димитровградското село Горски извор бе осветлен 15-метров кръст, оповестиха от община Димитровград. Служението се е състояло на днешния християнски празник Свети дух, покрай едноименния параклис.

Гости на събитието са били кметът на Димитровград Иво Димов и регионалният шеф на Хасково Станислав Дечев. Кръстът, в който е вграден по-малък, светещ през нощта, с височина пет метра, е бил построен с дарения на хора от селото по самодейност на неговия кмет Янко Янков, локалния гражданин Пенчо Пенев и църковното настоятелство на храма "Св. Георги " в Горски извор, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес водосвет за здраве и изобилие са отслужили локални свещеници, а кметът Янков е връчил свидетелства за подаяние на хората и организациите, с помощта на които е вдигнат кръстът.

"Фактът, че този кръст се издига над Горски извор благодарение на всички нас, потвърждава, че когато сме дружно, можем да реализираме доста. Хората от селото, миряните, кметът Янко Янков, кметът на Димитровград Иво Димов, всички свещенослужители и най-много донорите, бяхме обединени от една добра идея и успяхме ", сподели пред стотиците поданици и посетители регионалният шеф на Хасково Станислав Дечев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР