Крави от ферма в близост до Москва се превърнаха в

...
Крави от ферма в близост до Москва се превърнаха в
Коментари Харесай

Руските крави от бъдещето – „живеят“ в зелени полета с помощта на виртуална реалност

Крави от плантация наоколо до Москва се трансфораха в една водещите любопитни вести през миналата седмица. Във фермата се организира опит дали виртуалната действителност би спомогнала за по-голямо произвеждане на мляко, както и за възстановяване прочувственото и психологично положение на животните.

Снимка от опита беше публикувана от съветското Министерство на земеделието и храните. На пръв взор фрагмента наподобява неуместен – крава, на която са поставени очила за виртуална действителност, снимана на фона на мрачна плантация.
Мона Лиза оживява с добавена действителност по случай 500 години от гибелта на Да Винчи (ВИДЕО) „ Мона Лиза: Отвъд стъклото “ е последният сегмент от огромната ретроспективна галерия на ренесансовия талант
Специалисти от студио за виртуална действителност в съдействие с ветеринари и консултанти по производството на мляко приспособили човешките VR очила за главите на кравите.

Въз основа на изследвания за зрението на говедата, програмистите основали неповторима виртуална действителност, която симулира лятно поле.

Снимка: Screenshot / TWITTER

Първоначалните проби посочили само чисто директно въздействие на виртуалната действителност – кравите станали по-спокойни и цялостното им въодушевление се подобрило, споделят фермерите.

Все още не е ясно дали този опит ще повлияе на количеството и качеството на млякото.

Необичайният опит беше посрещнат със смях освен в обществените мрежи, само че и в някои медии. Потребители онлайн предложиха, че доста по-лесно би било кравите просто да се пускат на зелени полета, вместо да бъдат държани в тъмни и кални ферми.

so you're telling me they'd rather spend thousands on giving every cow a vr headset... rather than just... treating them better...? https://t.co/uSQ6zlPUaF
— charity (@CharityLilyJean) November 28, 2019
„ Значи желаете да ми кажете, че по-скоро биха похарчили хиляди, с цел да получи всяка крава VR очила, в сравнение с просто да се държат добре с тях “, написа една потребителка в „ Туитър “.

My greatest fear is I’ll take off my VR headset and realize I’ve become a cow https://t.co/CJAvP4oT1n
— Scott Stein (@jetscott) November 26, 2019
Друг консуматор написа: Сега най-големият ми боязън е да смъква VR очилата и да схвана, че съм крава.

Снимка: Screenshot / TWITTER

Много пък споделиха колаж на модерната крава на фона на кода от кино лентата „ Матрицата “.

Предстоят спомагателни проучвания дали виртуалните зелени полета въздействат на качеството и количеството на млякото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР