Кравата Пенка стана звезда в почти всички западни и руски

...
Кравата Пенка стана звезда в почти всички западни и руски
Коментари Харесай

Петицията в защита на кравата Пенка събра над 9000 подписа

Кравата Пенка стана звезда в съвсем всички западни и съветски медии. Историята беше публикувана от водещи телевизионни канали като BBC, ARD, France television, чешката и румънската публични малките екрани, заяви. Репортажът е качен в интернационалния продан, до който имат достъп общо 74 обществени канала. Десетки вестници и осведомителни уеб сайтове препечатаха историята – измежду тях английските “Индипендънт” и “Телеграф”.

Журналисти даже проведоха петиция за спасяването на бременната крава, адресирана до Европейския парламент. Авторите дават обещание да я внесат в трите евроинституции, в случай че тя доближи 10 хиляди подписа. До момента, единствено за часове, подписите надвишават 9 хиляди.

Британски евродепутат показва подготвеност да заплати обзор на Пенка от български ветеринар, който да удостовери мнението на сръбските доктори, открили че кравата е изцяло здрава.

В рамките на днешния ден здравни инспектори от Кюстендил взеха кръвни проби на кравата дезертьор. Те са за някои болести и от резултатите ще стане ясно дали животното ще бъде умъртвено или не.

От организацията по сигурност на храните, които през днешния ден взеха кръвните проби, обявиха че от страна на фермера има нарушаване на европейското законодателство, обвързвано с превозването на живи животни.

“Искам да ви кажа, че европейското законодателство е доста ясно, ние сме страна членка на Европейски Съюз към този момент 11 година и поради единични случаи като на господин Харалампиев от Мазарачево, законодателството не би трябвало да се нарушава, тъй че решението във връзка с кравата към момента следва, въпреки това, законодателството е основано да служи и на хората”, сподели доктор Велка Войнова- краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на ОДБХ в Кюстендил.

Собственикът на кравата, която след 3 месеца би трябвало да роди теленце, счита, че законът не е обективен. “Защото като минават животните, ние сме погранична зона – няма метод да не минат животни, е в този момент, че предходна законно или нелегално, е обособен въпрос, само че може на всеки да се случи мой сътрудник. Тя си върви на екскурзия какво да създадем и от тази екскурзия желаят да я екзекутират, да я унищожат, въпреки че ми е болно, към този момент с подигравка със смях го казвам”, разяснява фермерът Иван Харалампиев.

Здравните инспектори споделиха, че в случай че кравата бъде умъртвена, притежателят й няма да получи финансово обезщетение, тъй като е отговорен, че е изгубил животното.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР