Краткосрочни и дългосрочни мерки за обезопасяване на опасното кръстовище, намиращо

...
Краткосрочни и дългосрочни мерки за обезопасяване на опасното кръстовище, намиращо
Коментари Харесай

Взимат спешни мерки срещу опасно кръстовище в Русе

Краткосрочни и дълготрайни ограничения за обезопасяване на рисковото кръстовище, намиращо се на изхода на Русе в посока за Варна и Кубрат, бяха набелязани през днешния ден от заинтригуваните институции в крайдунавския град.

Срещата бе проведена от Русенската окръжна прокуратура. Началото й бе сложено предвид на кръстовището. Сред участниците бяха окръжният прокурор Георги Георгиев, регионалният шеф Галин Григоров, заместник-кметовете Димитър Наков и Наталия Кръстева, шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Теодор Атанасов, началникът на бранш " Пътна полиция " основен контрольор Михаил Манов и шефът на Областното пътно ръководство Ростислав Стефанов.

В края на предходната година прокуратурата се самосезира от изявления в медии и назначи инспекция на рисковото кръстовище.

Окръжният прокурор Георги Георгиев изясни след срещата през днешния ден, че натовареността в този сектор е огромна, като през летните месеци трафикът е съвсем два пъти повече. Данните за предходната година демонстрират, че в случай че през януари по пътя в двете направления са минали общо 16 600 транспортни средства, то през август техният брой е бил малко над 29 000.

За последните пет години в региона на кръстовището са регистрирани 51 произшествия, при които 26 души са били ранени, а един е умрял.

Георгиев изясни, че са набелязани краткосрочни ограничения, които ще бъдат изпълнени до два месеца. Те включват промени в организацията на придвижване през кръстовището, понижаване скоростта на придвижване в сектора, полагане на шумяща маркировка, засилено наличие на екип на " Пътна полиция ".

В дълготраен проект има концепция за създаване на кръгово кръстовище. По груби калкулации са нужни сред 600 000 и 700 000 лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР