Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира

...
Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира
Коментари Харесай

Кратки новини: Летовище Свети Константин край Пещера става село

" Кратки вести " е графа на " Дневник ", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана публикация, само че е значимо да бъдат маркирани.

Създава се ново село в община Пещера

С решение на Министерския съвет се основава ново обитаемо място - село, на територията на община Пещера, област Пазарджик. То ще бъде в рамките на съществуващото обитаемо място с локално значение - летовище " Свети Константин ", оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет. Областният шеф на Пазарджик е предложил новото обитаемо място да носи името " Свети Константин ". Със основаването му общият брой на селата в страната ще стане 5000.

Правителството обезпечи д ържавна гаранция от 50 000 лева за изложбата на Ермитажа в Националната изложба

Министерският съвет одобри Решение за обезпечаване на държавна гаранция за краткотрайна експозиция на движими културни полезности от сбирката на Ермитажа. Изложбата е проведена от Националната изложба като част от формалната стратегия на Дните на Ермитажа в София и ще бъде на 27 и 28 май.

През интервала 24 май - 30 юни в Националната изложба ще бъде показана галерия, която ще включва меча на хан Кубрат, обвързваните с него артефакти и други движими културни полезности от фонда на Ермитажа, Санкт Петербург, Русия.

В сходство със застрахователната стойност на експонатите, е належащо да бъде обезпечена държавна гаранция за краткотрайни експозиции в страната в размер на 50 000 лева, като сумата ще бъде блокирана за интервала на превозване, образуване и експониране на изложбата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР