Кръстовището на ул. Шишман и Генерал Паренсов беше разкопано и

...
Кръстовището на ул. Шишман и Генерал Паренсов беше разкопано и
Коментари Харесай

Ремонтът на ул. "Шишман": още две седмици до края на годината, после пак

Кръстовището на ул. " Шишман " и " Генерал Паренсов " беше разкопано и провокира изненади Причината: общината е решила да го остави " за най-после " и да го приключи дружно с това на " Гурко " Срокът и за двете кръстовища е две седмици, като до март изпълнителят би трябвало да е подготвен с цялата улица, чийто ремонт струваше 5.4 млн. лева
Новият ров на столичната улица " Шишман " при " Ген. Парсенов " още веднъж провокира недоумението на минувачите. Липсата на доверие в общината, некачественото осъществяване на прилежащите сектори ( " Графа ", жълтите павета), както и практиката " ремонт на ремонта " пък са създали тематиката свръхчувствителна. " Айде отново ремонт, отново тиня ", цъка с език един от минувачите, спрял се пред металните огради.
Разкопаното кръстовище при ул. " Паренсов ". Фотограф: Цветелина Белутова
, въпросното кръстовище в действителност се оказва " финален щрих " от този сектор, обясниха от общината за " Капитал ". То до момента не е било ремонтирано и е стояло със остарялата асфалтова настилка. Планира се да замязя на към този момент готовото на ул. " Юрий Венелин " - павирано и леко повдигнато.
Кръстовището на " Юрий Венелин " беше леко повдигнато и павирано, като проектът е по този начин да бъдат направени и други кръстовища на " Шишман " Фотограф: Цветелина Белутова
Именно това се прави сега, като срокът е две седмици, изясни зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов. Идеята е да бъде приключено дружно с другото кръстовище - на ул. " Гурко ", което също е съвсем готово.
Финализира се и кръстовището на " Гурко " Фотограф: Цветелина Белутова Реклама
" Преди години, когато са ремонтирали парчето от " Графа " до " Паренсов ", не са създали кръстовището при " Паренсов ". Като част от ремонта на ул. " Шишман ", ние почнахме първо да работим сектора след кръстовището, с цел да не се затваря то самото, и в този момент за към две седмици го вършим ", изяснява Джоргов. Дали срокът ще се съблюдава е различен въпрос, само че завършването на " Гурко " и " Паренсов " ще разреши придвижването на колите от " Графа " до " Гурко ".
Сагата продължава следващата година
Това ще са и последните две седмици ремонт до края на годината. После към този момент ще се мисли за идващия сектор (от " Гурко " до Цар Освободител). Част от " шишманци " обаче са изчерпали търпението си поради " безконечния " ремонт на улицата и избират той да не продължава или най-малко да се изчакат празниците, а след това да се направи всичко допустимо новата сага да завърши бързо.
Изпълнител е " Парсек груп ", а срокът на ремонта на цялата улица е седем месеца Фотограф: Цветелина Белутова
" Няма да стопира ремонтът. Да, има искащи да спре ремонта за празниците, когато е неприятно времето. Но по този начин или другояче това са и нашите планове - от средата на декември до януари няма по какъв начин. Ще се съобразим с хората, няма смисъл да им копаем пред вратите, да става тиня, да вали сняг, да има усложнения ", изяснява Джоргов. И споделя, че следващата година ще се гледат и дълготрайните прогнози за времето, с цел да се реши работата оттук нататък.

Според заданието за публичната поръчка, предоставена от общината, Изпълнител е " Парсек груп " на Бончо Бонев, която е предложила цена от 5.34 млн. лева без Данък добавена стойност при планирана 5.43 млн. лева за реорганизация на " Шишман " и " 6 септември ".
Реклама
Това действително е (поне) третият път, в който се разкопава улицата. А работата на общината и изпълнителя се следи изкъсо. Такъв е и моментният пейзаж на " Шишман ": минувачи постоянно се заглеждат в положените нови плочки, побутват ги да видят дали са крепко закрепени, стопират да следят какво вършат майсторите. А пък потокът от хора, вървящи самоуверено по средата на " новата " улица, приказва за интуитивното предпочитание тя да бъде пешеходна.
Свързани публикации След жълтите павета и площад " Ал. Невски " ще се ремонтира по същия метод 28 октомври 2022, 06:56 " Шишман " в клопката на ремонтите 22 септември 2022, 07:00 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Анина Сантова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР