Краставиците са вкусни и любими на всички, но има и

...
Краставиците са вкусни и любими на всички, но има и
Коментари Харесай

Най-честите грешки, които допускаме при поливането на краставиците

Краставиците са вкусни и обичани на всички, само че има и особености в развъждането им. Тази просвета има някои тънкости в поливането, тъй че да не изгният или да се разболеят.

Дори и доста опитни градинари позволяват неточности при грижата с тях. Все отново, когато става въпрос за краставиците е добре това да не се случва. Мястото на засаждане, почвата, температурата и интервалът на поливането са доста значими за добра годишна продукция. В идващите редове ще ви споменем някои от най-често срещаните неточности, които позволяват градинарите.
 Най-ефективните домашни разтвори за развъждане на краставици Най-ефективните домашни разтвори за развъждане на краставици
Градинарите споделят, че краставиците са изключително капризни растения и в случай че не ги обгрижвате вярно, прекомерно допустимо е да не съберете ни...

Хлорирана и студена вода

Водата е един то най-важните компонентни в развъждането на каквото и да е. Важно е да не поливате краставиците си с хлорирана вода, защото хлорът е нездравословен за всяко едно растение.

Температурата не би трябвало да бъде под 20 градуса, защото студената вода може да докара до окапване на завръзите.

Неправилен режим при поливане

Неправилното поливане е по-опасно за тази фина просвета и от сушата. В момента, в който стартират да поникват, би трябвало да ги поливате всеки ден в продължение на 14 дни. Същото се прави и в случай че сте ги засадили навън. Препоръчителното количество вода за 1 корен е 1,5 литра.
 Най-ефективните домашни средства за поддържане на краставиците Най-ефективните домашни средства за поддържане на краставиците
Краставиците са най-любимият зарзават лятото и в композиция с доматите те се трансформират в същински специалитет. По време на цъфтежа обач...

След като се появят първите цветове, намалете честотата, само че увеличете размера. Поливайте краставиците на всеки 3 дни и продължете по този начин до август. След това преминете на 4 дни, като употребявате по 10 литра вода на всеки квадратен корен.

Пренебрегване на мулчирането

Последна неточност, която постоянно се позволява е пренебрегването е мулчирането. Прясно окосената трева е идеална за постигането на тази цел. В оранжерията тя обезпечава голямо количество въглероден диоксид, който от своя страна не разрешава да на водата да се изпари елементарно от почвата.

За да предпазите краставиците от гъбички, можете да разтворите едно пакетче квас в 1 литър вода и да напръскате листата рано заран. Повторете същото деяние и вечерта, след залез слънце. Процедурата се прави един път седмично.

Неправилната грижа за краставиците може да докара до окапване на завръзите. Също по този начин, разнообразни заболявания и гъбички могат да се развият, а в най-хубавият случаи краставиците ще са с горчив усет. Надяваме се с тези препоръки да сме ви били потребни и да имате една плодоносна и добра годишна продукция.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР