Красиви, приветливи и много кокетни спални – намираме ги в

...
Красиви, приветливи и много кокетни спални – намираме ги в
Коментари Харесай

Нова спалня в 5 лесни стъпки - как бързо и лесно да освежим най-интимното кътче в дома?

Красиви, приветливи и доста кокетни спални – намираме ги в разнообразни уеб сайтове, списания и каталози за интериорен дизайн. Възхищаваме им се и се захласваме пред тяхната хубост и феерия. Но макар че ги намираме за в действителност невероятни, доста от нас постоянно отхвърляме концепцията, че бихме могли да имаме също толкоз уютна, също толкоз релаксираща и също толкоз добре проектирана и декорирана спалня.

Отхвърляме концепцията, че фантазията за съвършената спалня е изцяло осъществима. А това не трябва да е по този начин. Спалнята на фантазиите може да бъде основана и с не доста старания, не доста средства, само че доста предпочитание и нюх за хармония. Важно е обаче да следвате показаните тук лесни стъпки, които ще ви оказват помощ да преобразите спалнята си от пода до тавана. При това във допустимо най-кратък период.

Стъпка 1: Разгледайте помещението

Огледайте спалнята си, като че ли я виждате за първи път. Удобно и привлекателно пространство ли е, или в нея царува цялостна неразбория? Според редица интериорни дизайнери прекомерно постоянно спалните се трансформират в пространствата за предпазване в нашите домове. В място, което скриваме към този момент неизползваеми мебели или пък тези несъответствуващи за хола аксесоари и лампи. Или всичко, което желаеме да бъде надалеч от погледите на гостите ни.
Именно по тази причина първа стъпка от преобразяването на спалнята е оглеждането ѝ. Помислете за спалнята си с сериозен и справедлив взор. Какво ви харесва в нея? Какво си коства да запазите и какво е по-добре да бъде отстранено? Какво принадлежи към друга част от вкъщи ви? Спалнята би трябвало да бъде успокояващо място, място което по едно и също време ни оказва помощ да релаксираме, само че и ни зарежда в края на деня. Започнете процеса по видоизменение, като елиминирате всичко, което не ви би трябвало. И оставите нещата, които стоят красиво в спалнята.

Стъпка 2: Преконфигурирайте помещението

Преобразяването на дома е като странствуване. Без карта или ясни упътвания може в никакъв случай да не стигнем до мечтаната дестинация. Затова и в идната стъпка от преобразяването на спалнята ще би трябвало да преконфигурирате обзавеждането на спалнята, с цел да подхожда на визията в мислите ви. Започнете с базови въпроси: Вашите мебели дават отговор ли на вашите усети и потребности? Достатъчно огромно ли е леглото ви (или пък е прекомерно малко)? Вашата спалня функционална ли е? Отговорите на тези въпроси ще ви дадат основа, на която да стъпите, с цел да създадете вашата мечтана спалня.
След като сте наясно с отговорите, разгледайте още веднъж стаята си. Сега е моментът да задълбаете в детайлите. Запитайте се дали мебелите са вярно позиционирани, дали аксесоарите са отварят помещението или пък задушават. Леглото вярно ситуирано ли е? Според доста интериорни дизайнери всичко стартира от неправилната величина и разположение на леглото. Просто предписание е да го поставите на най-дългата стена в стаята и по-късно да поставите останалите мебели към него.

Стъпка 3: Изберете подобаващ цвят

Всички знаем, че цветовете оказват не малко въздействие върху настроението ни. Ето за какво един от най-лесните способи да придадем на спалнята си напълно нов образ и чувство, е като променим цвета на стените ѝ.
Когато става въпрос за избор на цвят на боята, е хубаво да се преценявате с вашата персона и вашия метод на живот. Например, в случай че обичате да природата, може да предпочетете мека зелена или жълта багра, с цел да пресъздадете чувството за прохлада вкъщи.
Помислете и за вашия жанр. За да създадете по-бляскаво и съвременно чувство, изберете по-тъмен цвят като наситено сиво, мрачно синьо или даже черно. Винаги имайте поради обаче, че крайната цел на вашата спалня е да обезпечи релаксиращо леговище за сън. Затова се пробвайте да избягвате доста ярки и енергизиращи цветове като червен, жълт и оранжев, тъй като тези цветове са склонни да дават спомагателна сила, а не да отпускат.
Има обаче и доста други способи да оживите спалнята си с нов цвят, друг от този на стените. Можете да заложите на декоративни движимости или аксесоари в смели цветове, можете да изберете спалня с хубав дизайн и забавен цвят или пък просто да освежите стените с произведение на изкуството в обичано ваши нюанси.

Стъпка 4: Звездата на спалнята – леглото

След като сте изготвили проекта на вашата спалня и сте я освежили в обичания цвят, е време да обърнете внимание и на – звездата на вашата спалня. Един от най-бързите и лесни способи да придадете на вашето персонално леговище напълно нов образ е като актуализирате. И не, не е нужно то да коства цяло положение - можете да намерите невероятни комплекти качествено и стилно спално в редица магазини като Мебели Виденов. Ако пък се стремите към по-мащабна смяна, можете да разгледате селекцията спални комплекти, тапицирани спални и обичайни спални, с които бързо и налично да преобразите най-интимното кътче в дома.

Стъпка 5: Време за аксесоари

След като сте се погрижили за всичко останало, е време да добавите щипка характерност към стаята с помощта аксесоари. Спалнята е ужасно поле, в което да изложите вашите фотоси, обичани картини и постери, красиви декоративни детайли и други
Уверете се, че имате уместно. Изберете осветително тяло, което хем да пасва на новия дизайн на спалнята, хем меко и нежно да осветява пространството.
И най-после, помислете за прибавяне на няколко красиви детайла, които имат стойност и цел. Вземете нова ваза, в която да поставите свежи цветя или пък сувенири, които отразяват личността ви. Аксесоарите не би трябвало да костват цяло положение, с цел да бъдат красиви и елегантни. Тези последни линии ще повдигнат дизайна на стаята на последващо равнище и ще ви припомнят за нещата и хората, които обичате.

Независимо дребна или огромна, смяната на спалнята е наложителна, в случай че желаете да се чувствате като вкъщи в дома си. Добавянето на дребни линии като нови цветни вази или лампиони или пък на по-големи такива като промяната на леглото и мебелите могат да ви дадат дозата прохлада, от която се нуждаете. Независимо дали търсите нови аксесоари или пък мебели за спалнята, ще ви предложат голямо многообразие от красиви детайли, които да запълнят празнините в дома ви. Повече за настоящите им промоции, разберете.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР