Красиви гледки, но и среща с интересни истории предлага пътуването

...
Красиви гледки, но и среща с интересни истории предлага пътуването
Коментари Харесай

Емил Данаилов – един разказвач на път

Красиви гледки, само че и среща с забавни истории предлага пътуването по света, което фотографът и публицист Емил Данаилов провежда за феновете на COOLt.

Той акцентира, че се усеща „ малко неловко “ от определението „ странник “: „ Аз изпитвам един демодиран почит към тази дума, имайки поради същинските пътешественици от положителните остарели времена “.

Именно пътешественическият дух обаче го води в планините на Северен Лаос при племето хмог, където става очевидец на сгледите сред бъдещите съпрузи след младите и на други ритуали при започване на новата година за многомилионния народ, разпилян в няколко страни. Отново там снима Долината на каменните делви, които са на към 2000 години, само че към момента за тях се знае прекомерно малко.

„ По време на Виетнамската война, защото огромна част от лаосците поддържат Северен Виетнам, американците изсипват невъобразимо количество бомби, голяма част от тях не са избухнали и към момента не е обезвредено всичко “, описа Данаилов.

От самия Виетнам видяхме фрагменти на една от естествените емблеми на страната – заливът Ха Лонг с неговите към 2000 карстови острова. По думите на Данаилов страната добре употребява своите културни и естествени забележителности, а също така и върви решително по стъпките на Китай.
Снимките на Емил Данаилов Снимка: Емил Данаилов Снимките на Емил Данаилов Снимка: Емил Данаилов Снимките на Емил Данаилов Снимка: Емил Данаилов Снимките на Емил Данаилов Снимка: Емил Данаилов Снимките на Емил Данаилов Снимка: Емил Данаилов Снимките на Емил Данаилов Снимка: Емил Данаилов Снимките на Емил Данаилов Снимка: Емил Данаилов Снимките на Емил Данаилов Снимка: Емил Данаилов Снимките на Емил Данаилов Снимка: Емил Данаилов
По пътя си от епохи крачи и Колмар в Елзас – типично средновековно градче, пожалено от многочислените спорове в района през другите столетия. Отново като че ли извадени от приказка са и градове като Банска Щявница в Словакия, които носят духа на отминалото време.

Емил Данаилов е обожател на планините и фрагментите му го потвърждават: „ Татрите са освен красиви планини, само че и доста хубав народен парк. Има пътеки, които се затварят в избрани сезони, с цел да се възвърне природата. Много добре е регламентирано къде може да се влиза с транспортни средства “.

Призивът му е да пазим природата чиста и да не оставяме нищо след себе си по време на преход или излет.

Къде би ви предложил Емил Данаилов да се разноските в неделния ден – вижте във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР