Красивата кожа без е нещо, за което мечтае всяка жена.

...
Красивата кожа без е нещо, за което мечтае всяка жена.
Коментари Харесай

5 храни за по-малко бръчки

Красивата кожа без е нещо, за което мечтае всяка жена. Грижата за кожата извън е значима част от поддържането ѝ в положително положение, само че грижата от вътрешната страна е същински незаменима. И не става въпрос за добавки с колаген, обещаващи фантастични резултати.

Става въпрос за пълноценно хранене с храни, доставящи скъпи хранителни субстанции, нужни на кожата за нейното зарево, разтегливост, ослепителен тип с по-малко бръчки. Ако желаете да се погрижите за кожата си, изберете някои видове храни, които съдържат хранителни субстанции, стимулиращи синтеза на колаген в тялото. Тези храни са незаместим източник на жизнеспособност и младост за кожата.
свързани новини3822на 27.10.20216596на 31.01.2021
Кои са видовете храни, които са от същински огромно значение за здравия, витален и млад тип на кожата?

Протеини

Протеините са градивните частици на всяка клетка в тялото, в това число кожата. Колагенът също е протеин. За да го стимулирате, наблегнете на потребните източници на протеини в диетата. Сред тях са яйца, риба, бобови растения, нетлъсти меса.

Морски блага

Морските храни също са незаместим източник на протеини. В тях се съдържа и огромно количество цинк. Този минерал играе основна роля за възобновяване на кожните кафези, вярното им разделяне, както и намаляването на разнообразни кожни раздразнения и проблеми. Източници на цинк са още аленото месо, птичето месо, пълнозърнестите храни.

Оранжеви и жълти плодове и зеленчуци

Оранжевите и жълтите плодове и зеленчуци са доста богати на витамин С и бета-каротин. Тези два мощни антиоксиданта подтикват синтеза и усвояването на колаген. Той е незаместим в образуването на значимия за кожата протеин. Най-добрите източници на витамин С са портокали, лимони, всички цитруси, тиква, моркови, киви, сладки картофи, картофи.

Здравословни мазнини

Ядките, семената, зехтинът, авокадото са доста богати на здравословни мазнини храни. Те поддържат кожата здрава, витална, еластична и сияеща. Борят се с възпаленията в клетките. В тези видове храни се съдържат огромни количества витамин Е, който е скъп антиоксидант за кожата, намаляващ стареенето и насърчаващ битката със свободните радикали, написа az-jenata.bg

Вода

Водата не е храна, само че е един от най-важните съставни елементи за кожата. Без задоволително добра хидратация здравето на кожата е немислимо. Тъй като кожата е най-големият орган в човешкото тяло, тя се нуждае от задоволителни количества вода, с цел да бъде здрава, витална, млада за по-дълго. Водата е значима и за обезпечаване на защитните механизми на кожата. Не забравяйте да пиете по 2 литра вода дневно.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР