Красивата дипломатка Олеся Илащук ще е новият посланик на Украйна

...
Красивата дипломатка Олеся Илащук ще е новият посланик на Украйна
Коментари Харесай

Сменят посланик Москаленко с чаровната психоложка Олеся

Красивата дипломатка Олеся Илащук ще е новият дипломат на Украйна в София. Указът на президента Володимир Зеленски за промяна на досегашния първи посланик на Киев Виталий Москаленко бе обнародван в края на работната седмица.

Олеся Илащук е родена в Черницевци, излиза наяве от обява на украинското издание " БукИнфо ".

Красивата дипломатка е приключила университет в родния си град, а сама се хвали във фейсбук страницата си, че е клиничен психолог и фамилен терапевт.

Името на красивата украинска посланичка обаче е било забъркано в корупционен скандал в Украйна, напомня изданието. В интервала 2010-2015 година Олеся Илащук е била шеф на компанията за бижута " Джемма ". Именно поради тази компания бе съден за пране на пари някогашния шеф на пазара " Калинов " Иван Ринжук. Той обаче бе оневинен по обвиняванията, че е разрешил магазини на " Джемма " да работят без нужните разрешителни, припомна " БукИнфо ".

Олеся Илащук се е занимавала и с търговия на едро с компютри и програмен продукт, твърди още украинското издание. Според създателите на обявата новата украинска посланичка в София не е готова да заеме толкоз върховен пост в страна-членка на НАТО каквато е България.

Смяната на посланика на Украйна в София става незабавно, откакто България отпусна оръжейна помощ на воюващата с Русия страна. Българската помощ обаче бе засекретена и сигурно не включва желаниете от Украйна гаубици и ракетни системи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР