Красива, удобна и уютна. Така изглежда новата стая за изписване

...
Красива, удобна и уютна. Така изглежда новата стая за изписване
Коментари Харесай

Дарители осигуриха нова стая за изписване на бебета в МБАЛ-П...

Красива, комфортна и уютна. Така наподобява новата стая за изписване на новородени, която беше построена в Неонатологично поделение на МБАЛ-Пазарджик. Средствата за ремонта на помещението са обезпечени от управлението на лечебното заведение, а за оборудването оказват помощ от фондация „ Нашите недоносени деца “ и компаниите „ Чико “, „ Нестле “, “Бебелан “ и „ Оги инвест “.
„ С фондация „ Нашите недоносени деца “ работим дружно от 2 години. Те интензивно ни оказват помощ, с цел да може да обгрижваме нашите недоносени бебчета. Последното подаяние от тях е обзавеждане за стаята за изписване на новородени, от която имахме извънредно доста потребност. Представители на фондацията избраха мебелите, дадоха хрумвания за това по какъв начин да наподобява и помогнаха за подредбата. Ние сърдечно им благодарим и се надяваме да продължим да работим по този метод с тях. Благодарим и на компания „ Чико “, които ни подариха стол за кърмене и бебешка везна. На компания „ Нестле “, които помогнаха за обзавеждането на предверието и на „ Бебелан “, които подариха ледник. Много сме признателни и на компания „ Оги инвест “, които подариха и инсталираха щорите. Изключително благодарим и на изпълнителния шеф на МБАЛ-Пазарджик доктор Красимир Темнилов за поддръжката и дейната помощ, която ни оказа за ремонтирането на тази стая, “ съобщи началникът на Неонатологично поделение доктор Здравка Пиронова. Тя изясни, че отделението към този момент разполага и със фамилна стая „ Прегръдката лекува “, която също е нова. Тя е построена със средства, отпуснати от управлението на лечебното заведение, и е предопределена за майки на недоносени и високорискови новородени, за реализиране на кенгуру грижа. Родилките ще бъдат настанявани в нея, с цел да могат да изчакат своите недоносени бебета и да бъдат покрай тях. Стаята разполага със личен хигиеничен възел и тв приемник и предлага на майките нужното успокоение.
Представителите на фондация „ Нашите недоносени деца “ Маргарита Габровска и Соня Сотирова, които посетиха Неонатологично поделение, с цел да видят на място резултата от реализацията на взаимния план споделиха, че с изключение на мебели за стаята за изписване, от фондацията дават и колани за кенгуру грижи,наръчници за недоносените бебета, както и избавителна прегръдка за недоносеното бебе.
„ Помагаме на 26 лечебни заведения в страната, които имат Неонатологични отделения от трето равнище. Надяваме се на дълготрайно партньорство и се стремим да поддържаме контакти с лечебните заведения. Тази стая е една от стаите, които даряваме в доста лечебни заведения. Идеята е тук фамилиите да получават повече информация за децата си и да има едно такова особено обособено пространство за изписването, тъй че родителите да се усещат оптимално умерено и удобно “, изясни Маргарита Габровска. Тя благодари на всички донори, които оказват помощ с парични средства, с цел да могат да се осъществят сходни положителни хрумвания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР