Кран. Министърът на външните работи Светлан Стоев взе участие в

...
Кран. Министърът на външните работи Светлан Стоев взе участие в
Коментари Харесай

Министрите на външните работи на държавите членки на ЕС дискутираха актуалната ситуация в Афганистан и бъдещите действия на Съюза

Кран. Министърът на външните работи Светлан Стоев взе присъединяване в неофициална среща на външните министри на страните - членки на Европейски Съюз, която се организира в Кран, Словения. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството .

Основна точка в дневния ред бе обстановката в Афганистан и нуждата от обединен европейски метод и ясна и съответстваща тактика на Европейски Съюз за Афганистан в настоящата обстановка.

„ Необходим е обединен метод, ориентиран към изработването на амбициозна и всеобхватна тактика на Европейски Съюз за Афганистан ”, акцентира българският първи посланик и уточни няколко основни детайла, които следва да залегнат в бъдещата европейска тактика.

Сред тях са: възобновяване на филантропичната помощ за Афганистан; предприемане на своевременни ограничения за ефикасна предварителна защита при увеличение на миграционния напън върху Европа, включително прецизен надзор на влизащите на европейска територия и подкрепяне на разселените лица в и към Афганистан; деен разговор и близко съдействие със страните в региона; засилена съгласуваност с водещи интернационалните и районни сътрудници.

Министрите се сплотиха към нуждата от твърда конвенционалност при бъдещи контакти с новите управници на Афганистан.

В рамките на срещата в резюме бяха разисквани и връзките на Европейски Съюз с Китай и опциите и провокациите в тази връзка, както и компликациите, свързани със засиления миграционен напън по външната граница на Европейски Съюз с Беларус.

На работен обяд с външния министър на Индия Субрахманям Джайшанкар бяха обменени визии върху обстановката в Индийско-тихоокеанския район и опциите за задълбочаване на съдействието.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР