Кралят отправя горещ призив за религиозна толерантност и взаимно уважение

...
Кралят отправя горещ призив за религиозна толерантност и взаимно уважение
Коментари Харесай

Крал Чарлз III скърби за сърцераздирателните загуби в Близкия изток

Кралят насочва парещ апел за религиозна приемливост и взаимно почитание на фона на " интернационалните разтърсвания " в Израел и Газа.

В речта си в Mansion House, в лондонското Сити, той приказва за " сърцераздирателните човешки жертви " .

King mourns 'heartbreaking' losses in Middle East
— BBC News (UK) (@BBCNews)
Кралят от дълго време поддържа построяването на мостове сред вероизповеданията, като назовава Обединеното кралство " общественост на общностите " .

Но той също по този начин приказва за смисъла на " способността ни да се смеем на себе си " .

По-специално, той посочи личните си проблеми с неизправни химикалки.

Кралят прикани за " ободряваща доза самоирония " и означи смисъла на възприятието за комизъм като част от националния темперамент.

Кралят съобщи, че това е изключително значимо в неговия случай, след " превратностите, с които се сблъсках през миналата година с разочароващо неработещи писалки " .

King mourns 'heartbreaking' losses in Middle East - BBC News
— BLOGDADY.COM (@com_blogdady)
Подписвайки се в книгата за гости в Белфаст, той наподобява се разстрои от неналичието на работеща химикалка и беше чут да споделя: " О, Боже, ненавиждам това... Не мога да претърпявам това проклето нещо. "

Обръщайки се към лорд-кмета и представителите на Лондонското сити, кралят прикани за умерените сили на " цивилизоваността и толерантността, от които зависи нашият политически живот и по-широкият народен диалог " .

Той предизвести против " злобата и ожесточението " на обществените медии с техния ядосан екстремизъм и риска да се превърнем в " крещящо или обвиняващо общество " .

Имаше специфичен апел за почитание сред другите религии и култури - и след нападението на " Хамас " против Израел кралят беседва с краля на Йордания Абдула II, израелския президент Исаак Херцог и основния равин Ефраим Мирвис.

Кралят прикани за " пространство за отдих " , което да разреши на хората " да мислят и приказват свободно " , а разногласията да бъдат " буйни, само че не и гневни " .

Един от първите му актове като крал беше да предложения редица религиозни водачи в Бъкингамския замък, сподели той, и желае да " посвети живота си на това да пази пространството за вярата ".

В апела си за обичаи на мира и почитание кралят предизвести за разрушаването на публичните институции и публичните услуги и за опасността от " демотивиращо обвиняване " за работещите в тях.

King Charles III and Queen Camilla arrive to attend a dinner at Mansion House in London, to recognise the work of the City of London civic institutions and Livery Companies, the city's ancient and modern trade guilds.

The Queen is wearing a gown by Bruce Oldfield (worn in…
— Remoulade Sauce (@Remisagoodboy)
От " зората на историята " Англия е " обогатена от приемането на нови жители от четирите краища на света " , добави той.

Събитието в Mansion House означи символичното идване на новия монарх в лондонското Сити.

Състоя се гала, датираща от XIV в., при която Перленият меч се връчва на монарха, който по-късно го връща на лорд-кмета.

Мечът е в ножница, покрита с 2600 перли, а церемонията е алегорична демонстрация на взаимно почитание сред две исторически властови бази - монархията и Лондонското сити.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР