Кралската прокурорска служба на Великобритания призна, че е унищожила ключови

...
Кралската прокурорска служба на Великобритания призна, че е унищожила ключови
Коментари Харесай

Британската прокуратура унищожила ключови мейли, свързани с Асанж


Кралската прокурорска работа на Англия призна, че е унищожила основни имейли, свързани с създателя на Wikileaks Джулиан Асанж, който се укрива в еквадорското посолство в Лондон.

Кореспонденция сред английската и шведската прокуратура по отношение на делото против него по обвиняване в обезчестяване е била изтрита, откакто английският прокурор, занимаващ се със случая, се е пенсионирал през 2014 година, написа английският в. The Guardian.

Според представител на прокуратурата изтриването на преписка е общоприета процедура при пенсиониране.

В същото време излиза наяве, че чиновник на прокуратурата е посъветвал шведската страна през 2010 година или 2011 година да не изпраща представители в Лондон за изявление с Асанж. Подобен диалог би предотвратил траялата с години обсада на създателя на Wikileaks в еквадорското посолство.

В отговор до The Guardian от прокуратурата отхвърлиха да съществуват правни последици от загубата на данните за вероятно дело против Асанж. От там също показаха, че не са осведомени със наличието на имейлите.

Асанж е търсен от Швеция в границите на следствие за хипотетично обезчестяване, което беше прекъснато през май. Според него, в случай че се съобщи на Стокхолм, може да бъде екстрадиран в Съединени американски щати, където го чакат съществени обвинявания по отношение на разкритата на неговия уебсайт информация за военната и дипломатическа активност на Вашингтон.
Унищожението на информацията е било разкрито в границите на дело за достъп до информация на италианския публицист Стефаниа Маурици от в. La Republica.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР