Кралицата на Великобритания Елизабет Втора призова поданиците си да последват

...
Кралицата на Великобритания Елизабет Втора призова поданиците си да последват
Коментари Харесай

Кралица Елизабет Втора: Пандемията и COVID-19 са като чумата. Ваксинирайте се!

Кралицата на Англия Елизабет Втора прикани поданиците си да последват нейния образец и да се имунизират против ковид. Текстът на мненията, направени от Нейно Величество тази седмица по време на диалозите ѝ с водачите и участниците в програмата за всеобща имунизация в Обединеното кралство, бе оповестен в четвъртък вечерта от организация PA.

„ Получаването на имунизацията ви дава чувство за сигурност, което съгласно мен е доста значимо. Освен това имам вяра, че за хора, които в никакъв случай преди не са били имунизирани, това явно е мъчно решение, само че те би трябвало да мислят освен за себе си само че и за другите “, сподели кралицата, отбелязвайки скоростта, с която са основани имунизациите, и триумфа на имунизационната стратегия на кралството, съобщи Фокус.

Кралицата добави, че инжекцията „ въобще не е мъчителна “ и е „ изцяло безвредна “, и съпостави пандемията на ковид с чумата, както и борба с присъединяване на цялото население на планетата. Както и през Втората международна война, сподели тя, британците се сплотиха пред общата опасност.

На 9 януари Бъкингамският замък разгласи, че Елизабет Втора и брачният партньор ѝ принц Филип са били имунизирани против ковид. По предписание информация за здравословното положение на монарха и медицинските процедури, на които се подлага Нейно Величество, не се разкрива, само че в този случай по решение на самата кралица е направено изключение.

Кампанията за имунизация в Обединеното кралство започва на 8 декември 2020 година До 14 февруари, в сходство с държавните проекти, 15 милиона души от изключително уязвими групи от популацията са получили първата доза от имунизацията, на които се падат 88% от всички смъртни случаи измежду инфектираните с ковид. Това са хора, живеещи в домове за възрастни и тези, които се грижат за тях, медицински и обществени служащи в контакт с заболели, поданици на страната над 70 години, както и хора с извънредно неприятно здравословно положение.

Във втората фаза на програмата за имунизация, която би трябвало да завърши през май, всички поданици на кралството на възраст над 50 години ще имат опция да бъдат имунизирани, а броят на имунизираните ще надвиши 30 милиона.

Към днешна дата са имунизирани 18,7 милиона души - 28% от популацията на кралството. До края на юли всички възрастни поданици на страната ще имат опция да получат имунизацията. Засега кралството се имунизира с медикаменти от американската компания Pfizer и нейния немски сътрудник BioNTech, както и от британско-шведската компания AstraZeneca и Оксфордския университет.

Според Националната статистическа работа на кралството 92% от жителите на страната имат намерение да се имунизират против ковид или към този момент са го създали, само че делът на искащите да се имунизират е доста по-нисък измежду представителите на етническите малцинства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР