Кралица Елизабет винаги е знаела какво точно харесва и рядко

...
Кралица Елизабет винаги е знаела какво точно харесва и рядко
Коментари Харесай

Диетата за дълголетие на кралица Елизабет Втора

Кралица Елизабет постоянно е знаела какво тъкмо харесва и рядко си разрешава опити. Например кралицата избира единствено един колорит на лак за нокти, постоянно носи една и съща чанта и обожава избрана порода кучета (корги, схваща се). Така че не е изненада, че тя също по този начин се придържа и към едни и същи ястия, когато става дума за кралското меню. Според някои това е и една от аргументите за нейното дългоденствие. Каналът във vbox7 демонстрира менюто на кралицата:

За закуска кралицата избира чай „ ърл грей “ с пълнозърнести бисквити. Често закусва и препечена филийка с мармалад, бъркани яйца с пушена сьомга и комат кашкавал с трюфели.

 закуска ThinkStock/Getty Images
Обядът включва риба или пиле на скара с гарнитура от зеленчуци или салата. Според Дарън Макгрейди, някогашен персонален готвач на кралицата, обичаното обедно ядене на кралицата е филе от морски език на скара със задушен спанак или тиквички.
 меню кралица ThinkStock/Getty Images-->
За вечеря кралицата избира дребна порция добре приготвено месо , без никакви въглехидрати – измежду желанията и са агнешко, печено говеждо месо, овнешко месо, дивечово или сьомга.

Интересно е, че най-дългогодишният монарх във Англия искрено ненавижда един главен артикул – чесъна. " В Бъкингамския замък не се готви с чесън ", твърди някогашният готвач на двореца Джон Хигинс. Това обаче не е поради вкусовите му качества, а поради характерния му аромат и неприятният мирис, който остава в устата. Хигинс споделя, че може да познаете ястията на кралицата по това, че в тях в никакъв случай не се съдържат мощни подправки или аромати. Също по този начин има и други артикули, които кралицата не желае да участват в менюто й.

Правилото за ниско наличие на въглехидрати е част от диета на кралицата, и се съблюдава прецизно, споделя някогашният й персонален готвач Дарън Макгрейди . Това предписание, евентуално е измежду основните фактори за здравословният резултат на кралското меню.  Оризът, картофите и тестените произведения в никакъв случай не се сервират за вечеря, когато кралицата вечеря сама. А когато и се сервират сандвичи, коричките на хляба постоянно би трябвало да бъдат отрязани.
 храна Gulliver/Getty Images
Все отново кралица Елизабет не се лишава от всички кулинарни изкушения. Нейната пристрастеност са шоколадовите десерти. Тя обича шоколада, изключително шоколадовата бисквитена торта, шоколадовия мус и шоколадовата крем торта. Тя не се лишава от шоколадовите удоволствия, само че в никакъв случай не прекалява с количеството им.

Кралицата също по този начин обожава и пресните плодове , най към този момент манго, ягоди и праскови изключително тези, отглеждани в замъка Уиндзор.

Елизабет също по този начин не отхвърля алкохола, само че и в това отношение е традиционалист – нормалното и вечерно пиво е чаша с микс от Dubonnet (сладък аперитив) и джин, с доста лед и резенче лимон.

 Кралица Елизабет II Gulliver/Getty Images
И още:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР