Кралица Елизабет II ще бъде основен, макар и невероятен бенефициент

...
Кралица Елизабет II ще бъде основен, макар и невероятен бенефициент
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II ще спечели милиарди от зелена енергия

Кралица Елизабет II ще бъде главен, въпреки и необикновен бенефициент от последния подтик на огромния петролен бизнес за диверсификация към по-устойчиво " зелено " бъдеще.

Дружеството, ръководещо собствеността на кралицата и Министерството на финансите на Обединеното кралство се готвят да прибират милиарди долари от отдаване чартърен на офшорни води на BP (British Petroleum), на френската Total и на други огромни енергийни играчи, залагащи на вятърна сила, в това число 879 млн. паунда (около 1,2 милиарда долара) в депозити за тази година, оповестява MarketWatch.

Crown Estate, благосъстоятелност на ръководещия английски монарх, обгръща милиони акра земя, крайбрежията и морското дъно към Англия и нейните офшорни крайбрежия. В понеделник холдингът разгласи, че е избрал желани купувачи в огромен търг за права за създаване на 6 офшорни вятърни плана.

Докато земята е благосъстоятелност на кралицата, тя не може да бъде продадена от монарха и се ръководи от самостоятелен съвет. Годишните облаги от холдинга Crown Estate се дават на държавното министерство на финансите и по-късно 25% от тях се изплащат на кралското семейство под формата на суверенна дотация – макар че тези правила би трябвало да бъдат преразгледани идната година.



Crown Estate ще завоюва в началото 879 млн. английски лири от опционни депозити, гарантиращи правото да се развие зона на морско дъно за задачите на вятърната сила. Холдингът ще събира такава сума всяка година за идващите 10 години от лизингополучателите, което може да донесе спомагателни 8,8 милиарда паунда (над 12 милиарда щатски долара). на Crown Estate.

Това може да значи милиарди облаги, изплатени на кралското семейство, откакто Министерството на финансите получи сумите и даде 25% от тях на кралица Елизабет Втора.

Ан-Мари Тревелян, министър на енергетиката на Обединеното кралство, съобщи, че " силата, доставена от новите офшорни вятърни планове в последния лизинг на Crown Estate, ще помогне за зареждането на 7 милиона домове, прокарвайки нашите задължения за унищожаване на приноса на Обединеното кралство за въглеродните излъчвания до 2050 година, създавайки хиляди нови работни места и гарантирайки, че Англия ще се трансформира още веднъж в по-екологична страна ".

Обединеното кралство е най-големият офшорен пазар на вятър в света, а развиването на ветровитите крайбрежни води към Англия е неразделна част от проекта за " зелена индустриална гражданска война " на премиера Борис Джонсън. Премиерът съобщи, че желае да трансформира Обединеното кралство в " Саудитска Арабия на вятърната сила " и да сътвори десетки хиляди работни места в процеса на превръщането на Англия във въглеродно неутрална страна до 2050 година

Получателите на сходен лизинг включват BP, която се причисли към немската компания EnBW за създаване на два лизингови контракта, както и взаимно дружество сред френската петролна компания Total и капиталовата банка Macquarie’s Green Investment Group. Гигантът за устойчива сила RWE Renewables е различен победител в търга.

Сега проектите за създаване на шестте контракта за отдаване чартърен на вятърни паркове би трябвало да преминат оценка на влияние върху околната среда, преди Crown Estate най-сетне да даде права на морското дъно.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР