Кръговото кръстовище, на което преди дни в Шумен стана тежката

...
Кръговото кръстовище, на което преди дни в Шумен стана тежката
Коментари Харесай

Опасно ли е кръговото кръстовище в Шумен, където преди дни загина млада жена?

Кръговото кръстовище, на което преди дни в Шумен стана тежката злополука и почина 22-годишна жена, ще бъде реорганизирано. Ще бъдат поставени неравности, които да понижават скоростта. Това е едно от рисковите места, тъй като кръгът е дребен и колите минават като на прав сектор.

Само за минути на кръговото кръстовище екипът ни видя неспазване на преимущество, прекосяване с по-висока скорост от позволената, даже обстановка за злополука и с рефлекса на водач на камион избегнат конфликт.

Бащата на починала 22-годишна студентка сподели, че следва да внесе свои оферти за сигурност на участниците в придвижването в общината.

" Ще създадем всичко належащо, с цел да предпазим освен децата, да предпазим жителите. В този живот всеки да е по-съобразителен ", сподели Анатоли Станчев, татко на починалата.

Като авто инструктор Емил Узунов всеки ден следи нарушавания.

" На кръстовището се вижда маркировка, която би трябвало да бъде спазена. Доста постоянно бива подценена. Това е причина за пътно транспортно произшествие. Като цяло кръстовището е с забележими знаци. Всеки може да си направи сметката какво му следва. Този бул. допуска висока скорост, която не е позволена и доста постоянно се нарушават разпоредбите за придвижване ", споделя Узунов.

Експертът счита, че би трябвало да има още по-засилен надзор, с цел да се респектират водачите. Да се вземат насилствени ограничения за понижаване на скоростта, да се измести пешеходната пътека, която е на изхода на кръговото.

" Този дребен кръг в кръстовището дава опция, пресичайки лентите напряко. За да няма тази опция, той би трябвало да бъде малко уголемен. Тези, които са в кръга, да могат да разказват вярно траекторията ", споделя Узунов.

Според специалиста община Шумен Владо Събев, кръговото кръстовище дава отговор на нормативните условия. Въпреки това ще се реши какво още може да се направи за сигурността.

" Срещу превишената скорост, против алкохола и опиатите, няма оборудване, което да защищити някого ", споделя той.

На това кръстовище от началото на годината са станали няколко случая, два от които тежки.

" Знаете, механически средства за скорост сме слагали, директно преди кръстовището, с цел да респектираме. Цялата организация по сигурност дава отговор на условията, само че казусът, че не се възприема самата организация от водачите ", сподели Веселин Георгиев от ОДМВР-Шумен.

Комисията по сигурност на придвижването към община Шумен ще реши дали да се сложат неравности за понижаване на скоростта.

Репортер: Здравка Русева


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР