Кръгът на обвинените ще се разшири заради нанесените множество травми

...
Кръгът на обвинените ще се разшири заради нанесените множество травми
Коментари Харесай

Петима ще отговарят пред съда за убийството при масовия бой в Казанлък

Кръгът на упрекнатите ще се разшири поради нанесените голям брой контузии на участници в " борбата "
За петима души, измежду които малолетен на 17 години и жена, са събрани задоволително доказателства, с цел да им бъде повдигнато обвиняване за гибелта на 36-годишен мъж, настъпила след всеобщия побой на 20 март до кооперативния пазар в Казанлък. Петимата са в ареста за 72 часа с прокурорско предписание, следва на следващия ден Окръжният съд в Стара Загора да се произнесе по прокурорското искане за непрекъснато задържане под стража и на петимата. Това заяви на конференция през днешния ден окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Тъй като на доста хора са нанесени телесни повреди, сигурно кръгът на обвинените ще бъде уголемен, само че събраните доказателства би трябвало да се уточняват, добави прокурорът.

Директорът на ОДМВР в Стара Загора старши комисар Лазар Христов напомни, че сигналът за всеобщия побой е подаден в 13,55 часа в понеделник, а полицейски екипи са били на мястото минута след 14 часа. След като чули сирените на приближаващите полицейски коли, участниците във въргала се разбягали, само че след това били открити. Още в първия ден са арестувани 19 лица, 14 от които са с престъпни прояви - главно безчинство и обири. На 11 индивида е оказана здравна помощ, като и досега за 5 от тях има заплаха за живота. " Травмите на трима, които са в сериозно положение, се утежняват макар напъните на лекарите ", сподели още окръжният прокурор.

Един от мъжете, татко на 2 деца на 36 години, е умрял от раните си в здравно заведение в Казанлък.

Старши комисар Лазар Христов изясни, че враждата е сред два ромски рода от село Тъжа в община Павел баня - Бишеви, от които е и умрелият човек, и Тахирови. Всички те живеели в село Тъжа, само че в следствие дребна част от хората били помолени от полицията и те приели да се преселят при родственици в прилежащото село Манолово, с цел да се потуши напрежението в Тъжа.

Всичко почнало в средата на предходната година напълно почтено, когато дете от единия жанр е ударено от представител на другата фамилия. Последвала разпра, при която били повредени къщи на двата рода. В следствие искрите сред враждуващите прехвръквали от време на време - на 11 октомври м.г. станало сборичкване току пред постройката на полицията в Казанлък, където били извикани да дават показания за погрома над къщите част от участниците в него. Там ги причакали и нападнали от другия жанр. Спречкване станало и на 10 февруари т.г. покрай игрална зала в Павел баня. И в двата случая имало арестувани и са формирани досъдебни производства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР