Кръг от фирми за горива печели обществени поръчки лавнообразно, обяви

...
Кръг от фирми за горива печели обществени поръчки лавнообразно, обяви
Коментари Харесай

Клаоян Методиев: Кръг от фирми за горива печели обществени поръчки лавнообразно


Кръг от компании за горива печели публични поръчки лавнообразно, разгласи в изявление за предаването „ Тази неделя “ политологът Калоян Методиев. Той прикани да се ревизира дали чиновници на тези компании са били донори за акцията на президента Румен Радев, когато се кандидатира за втория мандат.

Методиев беше в първия му мандат като държавен глава и напусна поста септември 2020 година След това беше и шеф на кабинета на водача на Българска социалистическа партия, когато тя беше министър на стопанската система в кабинета „ Петков “. Откакто на власт е служебното държавно управление на Гълъб Донев, той упреква служебната власт по министерствата.

Кръгът от компании, които печелят поръчки за горива, включва „ М-форма “, „ Тера корп “ и „ Теракап “, разгласи политологът. По проблема имало и журналистически следствия.

Методиев разгласи, че на 23 декември 2022 година компанията „ М-форма “ печели социална поръчка за 12 млн. лева за доставка на горива на пандизите в страната. „ С благословията и разрешението на министъра на правораздаването Крум Зарков същата компания печели поръчки лавинообразно “, посочи той.

На въпроса дали в тези компании има разпознаваеми лица той отговори: „ Не зная, не съумях да дочета публикациите “.

Според Калоян Методиев е доста значимо след следващите предварителни парламентарни избори центърът на властта да се върне в Народното събрание.

Гледайте цялото изявление във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР