КПКОНПИ започва проверка на бивш вътрешен министър и настоящ народен

...
КПКОНПИ започва проверка на бивш вътрешен министър и настоящ народен
Коментари Харесай

КПКОНПИ проверява бивш вътрешен министър за пране на пари

КПКОНПИ стартира инспекция на някогашен вътрешен министър и сегашен депутат по изказвания за пране на пари и разстройване на наказателно гонене. Това оповестяват от Софийската градска прокуратура, като означават, че инспекцията идва след изявления в медиите.

На 17.01.2023 година в СГП е подаден сигнал, в който са изложени изказвания, че някогашен министър на вътрешните работи и сегашен депутат от XLVIII Народно заседание е съпричастен към разстройване на наказателно гонене и пране на пари, се споделя в известието на СГП.

Твърденията за вероятно осъществени закононарушения са за това, че някогашният министър на вътрешните работи е разпоредил на свои подчинени да не се рапортуват в Прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ материали по кореспонденция за открити съмнителни финансови транзакции от страна отвън Европейския съюз към сметка на физическо лице в българска банка. Втората група изказвания са за възможна съпричастност на някогашния министър на вътрешните работи към закононарушения срещу финансовата система - пране на пари, прибавят от прокуратурата.

На съображение член 145 от Закона за правосъдната власт наблюдаващият прокурор е разпоредил осъществяването на инспекция от страна на органите на КПКОНПИ.

За резултатите обществеността ще бъде осведомена.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР