Козметика или естетична медицина? Верният отговор е – и двете!

...
Козметика или естетична медицина? Верният отговор е – и двете!
Коментари Харесай

Остаряване, козметика, кожа, медицина... Пътеводител на отношенията между тях!

Козметика или естетична медицина? Верният отговор е – и двете! Можем да дирижираме остаряването. Единствената измама е, че имаме потребност от помощ, с цел да го създадем. Комплексна помощ.

Красотата се асоциира с млада, гладка и сияйна кожа. Затова и стремежът към безконечна младост датира от епохи. Днес сме въоръжени с най-напредналите технологии и научни достижения, само че в същото време живеем в стрес и нечиста среда.

Как да жонглираме сред факторите за стареене на кожата и да балансираме зависещите от нас процеси? Доверихме се на мнението на доктор Десислава Лекова – кожен лекар, специалист по клинична, естетична и лазерна дерматология, както и по антиейдж медицина. Ето какво споделя тя:

" Стареенето е развой, който визира целия организъм, освен кожата. В немалка степен той зависи от самите нас, с цел да протича по-плавно и безболезнено. Можем да влияем непосредствено на кожата по два начина – посредством естетични процедури и с добра козметика.

Най-търсените процедури срещу стареене на кожата са слагането на хиалуронова киселина и ботулинов токсин . Въпреки непрекъснатото нахлуване на нови технологии в антиейдж медицината, тези инжекционни процедури остават най-предпочитани. Една от главните аргументи за това е бързият им резултат, който се вижда на процедура директно след края на процедурата.

От няколко години се оформи наклонността за по едно и също време съчетание на разнообразни процедури за по-комплексно влияние. Също по този начин неотдавна от ден на ден се развива концепцията за дейна грижа за качеството на кожата или така наречен биоревитализация . За тази цел се употребяват нови и специфични висококонцентрирани мезотерапевтични коктейли или скин бустери , в които с изключение на хиалуронова киселина, участват и доста биоактивни съставки като пептидни комплекси, антиоксиданти, минерали и коензими.

Независимо дали се касае за повече или по-малко инвазивна естетична процедура, вярната грижа за кожата преди, по време и след нея ще докара до по-добри резултати. Не бива да забравяме, че при доста от процедурите е наложителна фотопротекцията – оптималната отбрана от слънчеви лъчи. Другото екзистенциално значимо за дневните кремове е съществуването на антиоксиданти . Те са още по-ценни за хората, живеещи в градски условия заради по-голямото замърсяване.

Точно подобен артикул е бустерът с витамин С на (Eucerin Hyaluron-Filler Vitamin C Booster), който с изключение на хиалуронова киселина за хидратиране и изглаждане релефа на кожата, има един от най-мощните антиоксиданти, познати в козметиката и изобщо – Витамин C.

Безспорно трите антиейдж серии на – Hyaluron-Filler, Hyaluron-Filler + Volume Lift и Hyaluron-Filler + Elasticity , оферират извънредно многообразие от артикули, които на процедура покриват потребностите на всеки вид кожа. Освен наложителната фотопротекция, съвършено се оправят с разнообразни равнища на дехидратация, несиметричен загар, загуба на размер и разтегливост. Пациентите споделят, че усещат кожата си по-хидратирана, еластична и гладка и това е с помощта на високата централизация на хиалуронова киселина с друго молекулно тегло.



Не е задоволително да създадем една естетична процедура и след това да разчитаме единствено на козметична грижа. Стареенето е развой, който визира освен кожата, само че и всички останали тъкани и системи, а самата кожа губи колаген и еластин все по-усилено с годините. Независимо от качеството на козметиката, тя е много лимитирана откъм дълбочината, на която може да работи. Това по никакъв метод не я омаловажава, тъй като и единствено естетични процедури без домашна грижа не са решение. Това е съвсем като да ходите на стоматолог, само че да не си миете зъбите всекидневно.

Филърите (хиалуронови или от различен произход) са доста търсена и желана процедура. Te покриват доста от желанията на пациентите, що се касае до контуриране, възобновяване на изгубени размери, балансиране на пропорции и хармонизиране на чертите . Но въпреки всичко не могат да задоволят всички потребности на кожата.

Комплексната антиейдж грижа се показва в съчетание на разнообразни процедури и технологии, както и на добра ежедневна рутина. В основата на най-хубавата ежедневна рутина стоят положително разчистване, хидратация и фотопротекция. След избрана възраст се включва и антиейдж грижата. Другият наложителен миг е постоянството.

Единствено холистичният метод в грижата за кожата и за нашето здраве може да забави стареенето и да направи процесите по-плавни и хармонични. Стареенето вследствие на биологичната възраст е отвън нашия надзор, само че пък целият различен инструментариум е мощно оръжие против признаците на времето . "

Неслучайно лекар Лекова загатва толкоз пъти. Марката чества своя 120-и рожден ден! Това е добра вест за всички, които ценят качествената грижа за кожата. 

Първият патент на марката е бил за емулгатора Eucerit (гръцката дума за “красив восък ”). По това време той се е извличал от ланолин.  Eucerinum Anhydricum  пък е първият безкрайно резистентен, хидрофилен крем и е първи продукт с марката Eucerin® . Предназначен е извънредно за приложимост в аптеки. През 1930 година идва времето и на първия сапун. 

И по този начин до през днешния ден, когато към този момент имаме Eucerin® pH5 , Eucerin® Hyaluron-FILLER и Eucerin® Anti-Pigment с революционната дейна съставна част Thiamidol® и въобще всичко належащо, с цел да поддържаме кожата си млада, красива и здрава.

 

С поддръжката на Eucerin
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР