Кой не обича миризмата на барбекю през лятото? Независимо дали

...
Кой не обича миризмата на барбекю през лятото? Независимо дали
Коментари Харесай

Как да приготвим по-здравословно храната на скара?


Кой не обича миризмата на барбекю през лятото?

Независимо дали предпочитате пържоли или броколи, печенето на храна на скарата е занимателен и комфортен метод за бързо подготвяне на вечеря. Грилованата храна придава усет, като в същото време ни разрешава надзор на количеството наситени мазнини и натрий .

Готвене на месо при високи температури над открит пламък, с цел да се сътвори този мирис на скара обаче, основава химикали, причиняващи рак , наречени хетероциклени амини (HCAs). Добрата вест е, че не е нужно да се отхвърляме от грила.

Можем доста да понижим броя на химичните субстанции, причиняващи рак , които поемаме, като следваме тези пет съвета за скара:

1. Намалете мазнината

Колкото по-малко лой има на скарата, толкоз по-ниско е излагането на нездравословни химикали. Така че белтъците с по-ниско наличие на мазнини, като пилешко или пуешко, са по-добри благоприятни условия за скара, в сравнение с другите меса. Може даже да се покрие повърхността на грила с алуминиево фолио - или да увием месото във фолио, с цел да се предотврати приключването.

2. Използвайте марината

Проучванията демонстрират, че потапянето на храната в марината може да понижи броя на канцерогените в чинията. Киселинните съставки, в това число вино, бира, портокалов сок, ананас и оцет, оказват помощ да се разгради белтъчините в месото, което оказва помощ да се понижи образуването на хетероциклените амини.

3.Обмислете авансово готвене

Ако отчасти изпечем месото във фурната или микровълновата, преди този момент, ще понижим времето, през което е изложено на високи температури и броя на химикалите, които попадат върху месото. Просто би трябвало да се уверим, че неотложно ще прехвърлим храната на барбекюто и че месото доближава подобаващите температури.

Свързани публикации.. Повишен риск от рак на гърдата при любителките на барбекю 0 Месото на грил покачва риска от рак 0 Комбиниране на храни – протеини и въглехидрати 0
4.Използвайте газова скара

Газовите скари ни разрешават да направляваме по-добре температурите. Ако използваме такава с дървени въглища, пламъците би трябвало да могат да се контролират с бутилка, цялостна с вода. Независимо дали скарата е на газ или въглища, храната би трябвало да се подготвя настрана от пламъка, а не непосредствено от горната страна.

5. Заложете и на зеленчуците

Плодовете и зеленчуците не съдържат

протеини и мазнини, тъй че водата е единственото нещо, което капе в пламъците. Крайният резултат: по-малко канцерогени и антиоксиданти. Или в случай че въпреки всичко има огромни фенове на месото, може да се комбинират. Шишчетата са съвършен вид.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР