Кой не обича да си похапва царска туршия с мед

...
Кой не обича да си похапва царска туршия с мед
Коментари Харесай

Царска туршия с мед – рецептата, предавана от поколение на поколение

Кой не обича да си похапва царска туршия с мед – това е същински деликатес през студените дни от годината. Можете да я поднесете като сурогат на салата, да я добавите като гарнитура към главно ядене или да бодете с вилицата от нея като разядка.

Да не приказваме, че съществуват най-разнообразни предписания за смели домакини, позволяващи им да опитват на воля с приготвената към този момент царска туршия с мед.

Колкото и да обичаме тези хрупкави и съвършено овкусени зеленчуци, приготвени от по-рано, не постоянно съумяваме да реализираме усета, който помним от детството си.

Съществуват в действителност разнородни предписания за изработката на туршийка, само че някои от тях напълно не се приближават до достоверната, която бабите ни знаят наизуст.

Ето за какво през днешния ден успяхме да се разровим в пожълтелите страници на бабиния бележник и бързаме да споделим с вас рецепта за царска туршия с мед, излъчена от потомство на потомство.
Най-вкусната царска туршия с мед, която да си приготвите за зимата
Още не е късно да си набавите зеленчуци и да стартирате с приготвянето на една от най-вкусните зимнини. Побързайте, тъй като часовникът тик – по този начин и напълно скоро бухнал снежец ще покрие земята. В такива моменти ни се желае да отворим един буркан, да запалителен камината и да се върнем в спомените си, където тази туршия бе едно от най-вкусните неща, които в миналото сме опитвали.

Ще ви дадем точни пропорции за един буркан от 3 литра. Вие сами ще прецените какъв брой пъти да увеличите количествата, съгласно това какъв брой членно е фамилията ви.
Ето ги и продуктите за един буркан:
• камби - 1 кг;

• карфиол - 1 глава;

• целина - 1 връзка листата;

• моркови - 1 кг;

• зеле - 1 глава (по желание).

За марината:

• оцет - до оребрението на буркана;

• мед - 4 с.л.;

• сол - 4 с.л.;

• захар - 12 - 13 с.л.;

• аспирин - 4 броя.
Как се подготвя тази вкусотия
Зеленчуците евентуално ще варират плюс, минус 100 – 200 грама. Няма по какъв начин да определим напълно точните им количества.
 Време е за най-хубавата туршийка Време е за най-хубавата туршийка
И ето, че още веднъж пристигна сезонът на зимнината и на вкусните, приготвени по-рано храни. Туршията е една от тях и тя е неизменима част от ве...

Почистените, измитите и подсушени буркани би трябвало да са ви на разположение от самото начало, тъй като изработката на царската туршия с мед започва точно от тях.

На дъното им се поставя аспирин, сол, захар, мед и се долива оцет. Редят се зеленчуците, като се редуват. Налива се вода до горе на буркана и се затваря с капачка. Обръща се надолу и по този начин престоява в продължение на 12 часа.

Няколко дни по-късно бурканът продължава да се обръща нагоре и надолу, до момента в който маринатата не се разтвори изцяло.

Това е най-вкусната царска туршия с мед, която всеки заслужава да опита!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР