Kой е новият играч в търга за ЧЕЗ?Надпреварата за активите

...
Kой е новият играч в търга за ЧЕЗ?Надпреварата за активите
Коментари Харесай

В новия брой №13 на в. БАНКЕРЪ четете:

Kой е новият състезател в търга за ЧЕЗ?

Надпреварата за активите на ЧЕЗ в България стартира да прилича на на ниска цена ефирен сериал. Преди седмица от централата в Прага потвърдиха за присъединяване на нов претендент в наддаването, само че чехите по този начин и не показват съответни имена. "Имаме съглашения за конфиденциалност с всички, които се интересуват от нашите български активи, тъй че не можем да разясняваме съответни детайлности сега. Както беше оповестено на конференцията на 19 март, чакаме обвързващи търгове през април. Едва след приемането на офертите ще стане ясно по какъв начин ще продължи да се развива процесът... ", декларира представителят на чешката енергийна група Алице Хоракова.

Изданието "Лидове вести " обаче е надалеч по-словоохотливо по тематиката и от време на време излиза с непотвърдени информации. Например в четвъртък (28 март) изданието оповести, че и "Еврохолд " ще наддава за българските активи на ЧЕЗ, а главен източник на финансиране щяла да е съветската VTB Capital. Подробности четете в новия брой на "БАНКЕРЪ ".

ДАНС и прокурори отново тършуват в офисите на "Кинтекс "

ДАНС и прокуратурата за следващ път нахлуха в офисите на държавната оръжейна компания "Кинтекс ". От пресцентъра на държавното обвиняване оповестиха, че още на 1 февруари е формирано досъдебно произвеждане "за незаконно сдружаване и занемареност " по чл.321, ал.6 и чл.219 от Наказателния кодекс. Антимафиотите са иззели документи и са създали обиски във всички пространства на сдружението. На този стадий не излиза наяве какво тъкмо търсят прокурорите, само че както знаем, сходни показни акции рядко водят до безспорни резултати.

Подобна шумна акция в същата компания беше направена и през 2016-а, когато контракти на държавния търговец за 57 млн.лв. бяха подложен на сякаш обстойна инспекция. Тогава претекстът беше "източване на държавния оръжеен търговец ". В края на 2017-а обаче тази инспекция приключи с цялостно крушение. Повече - в новия брой на "БАНКЕРЪ ".

От Буров до Цветанов: историята на една болест

Първата и напълно разумна реакция на читателя евентуално би била - какво общо има сред Буров и Цветанов? Ако приказваме за странната импровизация в тази посока на Бойко Борисов в Брюксел, ясно е, че тя бе просто следващият опит за изплъзване от сложна обстановка посредством дежурното обвиняване към "комунистите " (в чиито редици е бил и самият той). Но връзка има и тя е откроена в цитираната нагоре мисъл на банкера политик. В следосвобожденската история на България "бясната болест " - патологичното слепване на власт и пари - е отнесла политическия, а нерядко и биологическия живот на голям брой обществени персони. Поучителни образци доста, само че епидемията не стихва, а се разраства. Още по тематиката – в новия брой на "БАНКЕРЪ ".

Битката на диамантите

Секторът за рандеман на естествени диаманти, чийто размер се прави оценка на 17 милиарда щ. $, е изправен пред съществени тествания. Основната опасност идва от получените в лабораториите аналози, чийто дял от диамантения пазар към този момент е едвам към пет %. Но пък производството им нараства с по 15-20% годишно, по данни на консултантската компания "Бейн ".

За сметка на това при натуралните диаманти е регистриран спад на продажбите на по-дребните камъни. Какво следва – четете в новия брой.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР