Кой е крадецът? Този въпрос взриви заседанието на временната парламентарна

Кой е крадецът? Този въпрос взриви заседанието на временната парламентарна ...

Кой е крадецът в Автомагистрали


Кой е крадецът? Този въпрос взриви заседанието на временната парламентарна комисия за ревизия на управлението на Бойко Борисов, докато в понеделник течеше дебатът за работата на държавната компания "Автомагистрали". Тя получи чрез вътрешно възлагане над 4.7 млрд. лв. от държавата за строителството на магистрала "Хемус", укрепване на свлачища и поддържане на магистралите за последните три години.

Заседанието започна с констатацията, че три държавни дружества - "Автомагистрали", "Булгартрансгаз" и Българска банка за развитие (ББР), все още не са предоставили исканата информация на временната комисия. Депутатът Калоян Янков от "Демократична България" поиска да бъдат сезирани ресорните министри, включително и бъдещите служебни, които да вземат отношение за това, че изпълнителните директори на държавни фирми не изпълняват закона и го нарушават. По закон те са длъжни да предоставят исканата информация на депутатите.

Изпълнителният директор на "Автомагистрали" Стоян Беличев каза, че исканата информация е събрана на 90 на сто и е в обем над 1 милион и 200 хиляди страници. Не получихме информация кога, как и къде да я предоставим и по тази причина не е изпратена, каза Беличев.

Мая Манолова изрази учудване, че има директори на държавни фирми, които не знаят адреса на Народното събрание. Според регионалният министър Петя Аврамова проблемът е, че това е огромна по обем информация и някой трябва да я приеме.

Защитата на схемата

Източник: mediapool.bg