Кой е крадецът? Този въпрос взриви заседанието на временната парламентарна

...
Кой е крадецът? Този въпрос взриви заседанието на временната парламентарна
Коментари Харесай

Кой е крадецът в Автомагистрали


Кой е крадецът? Този въпрос взриви съвещанието на краткотрайната парламентарна комисия за проверка на ръководството на Бойко Борисов, до момента в който в понеделник течеше дебатът за работата на държавната компания " Автомагистрали ". Тя получи посредством вътрешно възлагане над 4.7 милиарда лева от страната за строителството на автомагистрала " Хемус ", подсилване на свлачища и поддържане на автомагистралите за последните три години.

Заседанието стартира с констатацията, че три държавни сдружения - " Автомагистрали ", " Булгартрансгаз " и Българска банка за развиване (ББР), към момента не са дали желаната информация на краткотрайната комисия. Депутатът Калоян Янков от " Демократична България " изиска да бъдат сезирани отрасловите министри, в това число и бъдещите служебни, които да вземат отношение за това, че изпълнителните шефове на държавни компании не извършват закона и го нарушават. По закон те са длъжни да дават желаната информация на депутатите.

Изпълнителният шеф на " Автомагистрали " Стоян Беличев сподели, че желаната информация е събрана на 90 на 100 и е в размер над 1 милион и 200 хиляди страници. Не получихме информация по кое време, по какъв начин и къде да я предоставим и затова не е изпратена, сподели Беличев.

Мая Манолова изрази удивление, че има шефове на държавни компании, които не знаят адреса на Народното събрание. Според районният министър Петя Аврамова казусът е, че това е голяма по размер информация и някой би трябвало да я одобри.

Защитата на схемата
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР