Кой е класът, който получава най-добрите оценки? Училищните легенди поколения

...
Кой е класът, който получава най-добрите оценки? Училищните легенди поколения
Коментари Харесай

Клас А – класът на отличниците

Кой е класът, който получава най-хубавите оценки? Училищните митове генерации наред спрягат „ а “ клас за класа на отличниците и това важи даже в света на електроуредите. В енергиен клас А са разпределени домакинските помощници с най-хубави индикатори.

Кухнята е стаята, в която работят най-дълго и най-вече електроуреди и стаята, която се нуждае от най-вече сила. Ползваме ги когато перем, мием, готвим, чистим и когато съхраняваме храната. Затова и експерти, и консуматори поучават най-разумния избор при пазаруване на нови електроуреди – клас А е най-хубавото решение по няколко аргументи:

На първо място е ниската консумация на електрическа енергия на уредите. Набавянето на бяла техника, която употребява по-малко ток, щади и фамилния бюджет. Особено осезаемо е, когато за пръв път домакинство минава от по-нисък към най-високия енергиен клас и получи първата сметка за ток. Тъй като електрическите уреди имат дълъг живот, те би трябвало да се обмислят като дълготрайна инвестиция, което значи, че първичната инвестиция за уреди с клас А се оправдава с месечните сметки за електричество през дългите години, в които ще ги употребяваме.

Екологичният миг е от съществено значение, когато купуваме електроуреди. Енергийно ефикасните уреди употребяват доста по-малко естествени запаси като природен газ, петрол, въглища и вода. Това се отразява и в по-малко замърсяване на въздуха, водата и почвата. И колкото повече консуматори се обърнат към клас А уреди, толкоз по-благоприятен инстикт ще има това върху околната среда.

Тишината е значима за всеки дом. Не е прелестно пералнята да звучи като подготовка на балетна натрупа, до момента в който се пробвате да се концентрирате в работата, в случай че сте домакински офис или до момента в който детето спи следобеден сън. Нито пък хладилникът да ви стряска с писък в дребните часове на нощта. И въобще непрекъснатият нискочестотен звук от моторите и моторите на електроуредите основава една фонова пелена, която човек елементарно картотекира в подсъзнанието като част от домашната среда, само че дълготрайно вреди на психическото здраве и води до по-честа отмалялост и обтегнати нерви. Затова и потребители  с по-нисък енергиен клас уреди постоянно са сюрпризирани от по-тихата и спокойна среда, когато гостуват на домакинство, оборудвано с клас А електроуреди.

Говорейки за комфорта, дано споменем, че уредите от енергиен клас А са с по-добра термо и хидро изолираност, имат по-висока успеваемост и са снабдени с по-широка функционалност. Системата за прохлада с контролиране на влажността в хладилника, автоматизираното дозиране на препарата в пералнята, самопочистващият се кондензатор на сушилнята, готвенето на пара са единствено няколко от десетките спомагателни улеснения, които енергийно ефикасните уреди ви дават.

Електроуредите от клас А употребяват най-хубавото от модерните технологии и са проектирани по този начин, че да устоят по-дълго от общоприетите модели. Което ни връща още веднъж към икономичността на уреда – по-дълго употребяваме апарат, който е ефикасен и използва по-малко електрическа енергия.

Разбира се, най-удобно е, когато оборудваме нов дом или сменяме електроуредите на дома си, да намерим многообразие от модели на уреди в клас А във всички категории от един производител, каквото оферират. Производител №1 в Европа предлага целия подбор уреди в най-високия енергиен клас. А нашият съвет е, в случай че се колебаете дали да преминете към клас А, направете го и ще подобрите средата на вашия дом, до момента в който получавате по-ниски сметки за ток, повече функционалност и по-дълга устойчивост на домакинските уреди. Не звучи зле, нали?
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР