Кой да организира и промотира предстоящия „Балкански фестивал на изкуствата“

...
Кой да организира и промотира предстоящия „Балкански фестивал на изкуствата“
Коментари Харесай

Избират организатор на Балканския фестивал на изкуствата – Карнобат 2019

Кой да провежда и промотира идния „ Балкански фестивал на изкуствата “ ще дефинира локалната администрация в Карнобат посредством социална поръчка. Тя е с планирана стойност 110 000 лева без Данък добавена стойност .
Фестивалът ще се организира в границите на три дни – от 14 до 16 юни тази година.
Форумът ще стартира с дефиле на участниците, което включва проява на типични за тях фолклорни практики, обреди, танцови и музикални умения.
Ангажимент на изпълнителя е да подбере действия и събития, които ще се включат в ателие за модерни изкуства и „ Час по майстория “, който ще се организира в градския парк и къща-музей „ Димитър Полянов “.
Предвидена е възстановка на Карнобатски панаир с поредност събития в трите фестивални дни – ретро фото галерия на остарелия Карнобат и панаира, ретро фото ателие, търговски щандове, улица на занаятите с лютиер, кошничар, грънчар, ножар, дърворезбар, копаничар, разработване на национални кукли, плъсти, гобленар, бъчвар, свещолеене, беленица, художествени тъкан и плетиво, бижутери, гайтанджия и други Ще има също лунапарк и галерия на ретро костюми.
Планирани са два състезанието. Единият е „ С песните на Стайка Гьокова “ – за самостоятелни реализатори и певчески групи, надсвирване на сватбарски оркестри. Вторият е танцов конкурс „ Общи корени “ - за любителски фолклорни сформира.
Във фестивала ще вземат участие професионални и самодейни фолклорни ансамбли от България и чужбина, локални учебни групи и сформира, поп-рок реализатори и групи, танцьори, създатели на модерно изкуство. Очакват се към 600 участника, 240 от които от чужбина.
Ще се организира шесто подред издание на състезанието Break battles – Карнобат 2019.
Следващият „ Балкански фестивал на изкуствата “ ще вкара нова проблематика – идея и мото, под което ще премине фестивалът, свързани с концепцията за фокусиране върху уличното изкуство и просвета.
Уличното изкуство или така наречен „ street art “ е нова форма, която се развива стихийно, тъй като разрешава нещо доста належащо за всички – разговора.
В идната „ Сцена на модерни улични изкуства “ ще вземат участие брейк трупи, хип-хоп групи, бийтбокс реализатори, жонгльори, райтъри (графитъри), татуисти, скейтъри, кънкьори, хекъри, майстори на раста и плитки, изобразяване с къна, майстори на огненото изкуство, шоу със сапунени мехури, танци на кокили и други
За осъществяване на програмата ще бъдат поканени самостоятелни създатели и създатели – експерти и дилетанти, които ще допринесат за основаването на изобретателна и артистична среда на взаимоотношение.
Фестивалът ще „ усвоява “ нови пространства като подиуми – улицата, площада, паркът, крепостта „ Маркели “ и други
Той е с капацитет да стане „ Културна запазена марка “, с която Карнобат ще се показва пред света, която ще сплотява и носи горделивост на жителите и гостите му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР