Котките као мани са забележителни създания, истинска гордост за родния

...
Котките као мани са забележителни създания, истинска гордост за родния
Коментари Харесай

Хранене на котка као мани

Котките као мани са забележителни създания, същинска горделивост за родния им Тайланд. Снежнобелите човеци с разноцветни искрящи очи не инцидентно са редки и скъпи, като драгоценен камък те украсяват всеки дом с прелестната си визия.

Характерът на као мани кара хората да се привързват мощно към тях, защото се предани, умни, привързани и доста деликатни. Отглеждането им главно в императорските дворци е дало добра база за основаване на отлични гени, които предците на хубавицата са предали. Затова развъждането на као мани не основава компликации, те са доста добре уравновесени животни.

Храненето им в предишното безспорно е съдържало най- положителната и качествена храна, която може да се предложи на типа. Днес те са ненадейно непретенциозни, елементарно привикват с определената от стопанина диета и могат да бъдат хранени сполучливо както с подготвена фабрично създадена храна, по този начин и с натурални, приготвени вкъщи артикули.

Као мани не са склонни към затлъстяване, те имат чудесно развита мускулатура и тонизирана физика, тъй че общите правила за хранене на котки са подобаващи и при тях - хранене 4 пъти дневно за дребни котета, 3 пъти на ден подрастващи и два пъти дневно се сервира храна на възрастните котки.

Ако изборът на стопанина са готовите фуражи, единственото предписание, което би трябвало да се съблюдава е храната на као мани да бъде от супер премиум клас, с цел да задоволява всички потребности на домашния любим, тя е добре уравновесена и обогатена с нужните витамини и минерали.

Домашно приготвената храна за котка као мани би трябвало да съдържа към 65 % месни артикули, само че без свинско и овнешко месо. Задължително е съществуването на зеленчуци, зърнени храни, млечни храни, рибата и яйцата също би трябвало да разнообразяват менюто на тайландската хубавица.

Необходимостта от уравновесено меню се акцентира неведнъж от развъдчиците на тази порода котки, с цел да се резервира копринено меката и искрящо бяла четина на писаната в добър тип.

 Као мани

Добавката от витамини и минерали при хранене с домашно приготвена храна е наложителна, само че определянето на нужните добавки би трябвало да става единствено от ветеринарен експерт.

Као мани има потребност от непрекъснат достъп до чиста прясна вода.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР