Котировките на петрола тази сутрин отново тръгнаха надолу, след като

...
Котировките на петрола тази сутрин отново тръгнаха надолу, след като
Коментари Харесай

Цените на петрола отново поеха надолу

Котировките на петрола тази заран още веднъж потеглиха надолу, откакто активизирането на ковид по света и в Съединени американски щати, най-големия консуматор на суровината, помрачи вероятностите за възобновяване на търсенето на гориво, съобщи Ройтерс.

Сортът Брент, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня с 37 цента или с 0,9 на 100 до 42,77 $ за барел, а американският лек недопечен нефт отстъпи с 34 цента или 0,8 на 100 и един барел се търгуваше за 40,31 $ в азиатската електронна сесия.

Вчера и двата типа нефт нарастнаха с над 2 на 100 на фона на мощния отчет за заетостта в Съединени американски щати и понижението на американските петролни ресурси. За седмицата Брентът бележи 4,3 на 100 нагоре, а американският нефт е прибавил 4,7 % към цената си, осведоми Българска телеграфна агенция.

Нарастването на случаите на ковид за денонощие, и в международен мащаб, и в Съединени американски щати, обаче оказа напън върху котировките.

" Пазарът доби все по-голяма убеденост, че смекчаването на рестриктивните мерки за пътешестване и бизнес ще даде подтик на търсенето на недопечен нефт, само че напредването на пандемията заплашва да извади от релси това възобновяване ", гласи коментар на компанията Ей Ен Зед рисърч (ANZ Research).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР