Котировките на петрола отново тръгнаха нагоре днес в азиатската електронна

...
Котировките на петрола отново тръгнаха нагоре днес в азиатската електронна
Коментари Харесай

Спад на цените на петрола

Котировките на петрола още веднъж потеглиха нагоре през днешния ден в азиатската електронна търговия. Играчите на пазара преценят въздействието от съглашението, подписано сред ОПЕК и главните му сътрудници за нарастване на добива, както и евентуалните нарушавания на предлагането на черно злато от Либия.

Американският лек недопечен нефт с доставка през август нарастна със 17 цента до 68,25 $ за барел, заяви Франс прес.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиито котировки са референтни за европейския пазар, със същия период на доставка, увеличи цената си с 9 цента до 74,82 $ за барел.

Вчера петролът поевтиня, откакто ОПЕК и съдружниците на петролния картел взеха решение да усилят производството си на срещата във Виена.

Тази група от 24 страни, които обезпечават над 50 на 100 от международния експорт на нефт възнамеряват да изпълнят " на 100 % " индустриалните си квоти, които дефинираха в края на 2016 година, само че на процедура не са достигнати.

Според Саудитска Арабия, която задава тона в ОПЕК, и Русия, това би могло да бъде нарастване с близо 1 милиона барела на ден.

Тази цифра бе по-ниска от предстоящата от наблюдаващите и това докара до скок на котировките в петък.

Вчера имаше промяна на пазара и котировките потеглиха надолу на фона на нарастването на добива, което бе по-ниско от предстоящото, само че като цяло повишаването би трябвало да бъде доста, разяснява анализатор на пазара.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР