Космическият телескоп „Кеплер” не спира да допълва колекцията си от

...
Космическият телескоп „Кеплер” не спира да допълва колекцията си от
Коментари Харесай

НАСА и космическият телескоп „Кеплер” направиха сензационни открития

Космическият телескоп „ Кеплер” не стопира да добавя сбирката си от екзопланети. Това са небесни тела отвън Слънчевата система, орбитиращи към звезди, сходни на нашето Слънце.

Една от близначките на Земята е наречена KEPLER 186f. Тя се намира в съзвездието Лебед и обикаля към свое Слънце. Върху нея не е прекомерно студено или прекомерно горещо, по тази причина учените от НАСА настояват, че е в така наречен „ обитаема зона” – оптималното разстояние сред едно небесно тяло и звезда, върху което може да има течна вода.

Д-р Елиза Куинтана от изследователския екип на „ Кеплер” твърди, че планетата 186f обикаля към Слънцето си за 130 дни. Вероятно повърхността й е скалиста, има условия за съществуването на вода и живи организми.
 2111396599.jpg
Снимка: NASA
Но да не забравяме, че учените търсят условия за живот, сходни на земните. А живите организми на други планети могат да имат напълно разнообразни от нашите желания към средата, която населяват. Дори на Земята има микроорганизми, които виреят в цялостна мрачевина, при голямо налягане върху океанското дъно.

Кеплер 186f се намира на към 500 светлинни години от Земята. Тоест, представете си думата " надалеч " на 15-та степен. Светлинна година е дистанцията, което светлината изминава във вакуум за 1 година, а тя се движи с към 300 хиляди километра в секунда. Затова фантазиите да стъпим на новоткритата Земя се отсрочват за далечното бъдеще.

Според Томас Баркли от института БАЕР в Калифорния, „ Новата Земя” има големи прилики с нашата. Все още не е ясна нейната маса и компактност, само че учените са обнадеждени, че скоро ще научат повече.
 2111396600.jpg
Снимка: NASA
От 8 години галактическия телескоп на НАСА " Кеплер " търси близнаци на Земята. Досега той е разкрил над 4 хиляди екзопланети. Около 50 от тях евентуално имат условия, подобаващи за живот.

Източник: bTV
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР