Космическият телескоп Джеймс Уеб“ улови ослепителната инфрачервена светлина от Марс

...
Космическият телескоп Джеймс Уеб“ улови ослепителната инфрачервена светлина от Марс
Коментари Харесай

Нови снимки улавят ослепителната инфрачервена светлина от Марс


Космическият телескоп „ Джеймс Уеб “ улови ослепителната инфрачервена светлина от Марс по-рано през месеца, съобщи Юнайтед прес интеренешънъл, базирайки се на НАСА. На някои от изображенията се виждат пръстените на кратера Хюйгенс, тъмната вулканична канара на Големия Сирт (Сиртис Майор) и просветляването в равнината Елада.
Снимка на Марс
Снимка: НАСА

Снимките демонстрират източното полукълбо на Марс в разнообразни дължини на вълната на инфрачервената светлина. От НАСА обявиха, че новите изображения ще оказват помощ за напредъка в научното проучване на Червената планета.

Телескопът „ Джеймс Уеб “ може да снима изображения и послеобрази със спектрална разграничителна дарба, нужна за проучване на краткосрочни феномени като прашни стихии, метеорологични модели, сезонни промени и, в едно наблюдаване, процеси, които протичат по друго време на марсианския ден ", написа НАСА в блога си.
Снимка на Марс
Снимка: НАСА

Телескопът е толкоз сензитивен, че астрономите е трябвало да създадат корекции, с цел да попречат на ослепителната светлина да насити детекторите му.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР