Космическата сонда Амал (в превод от арабски Надежда) на (ОАЕ)

...
Космическата сонда Амал (в превод от арабски Надежда) на (ОАЕ)
Коментари Харесай

Сондата на ОАЕ влезе в орбитата на Марс

Космическата сонда " Амал " (в превод от арабски " Надежда " ) на (ОАЕ) влезе в орбитата на. Успешната маневра ще разреши на галактическия уред да събере нови данни за климата на алената планета, където междинната температура е минус 60 градуса.

След 7-месечен галактически полет сондата " Амал " стига до главната част от своята задача. Половината от опитите за въвеждане на земен уред в орбитата на Марс са се проваляли, само че очакванията, възлагани на апарата от Обединените арабски емирства, се увенчаваха с триумф, съобщи Българска национална телевизия.

След като " Амал ", чието тегло е звук и 300 кг, забави скоростта си от 121 000 на 18 хиляди километра в час, кривата на пътуването му се завъртя в елипсовидна орбита към четвъртата планета на Слънчевата система. Очаква се в продължение на две години сондата да снима и учи атмосферата и смяната на сезоните на Марс.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Дубай разгласи основаването на " Космически съд " за споразумяване на т...

" Вече можем да си представим по какъв начин ще пристигна времето, когато хората ще съумеят да се заселят на Марс ", съобщи шеф връзки в държавното управление на ОАЕ Халед Ал Шехи.

Три страни - Китай, Обединените арабски емирства и Съединени американски щати изпратиха през лятото на предходната година сонди към Марс.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Ферми за човешки органи в Космоса, рафинерии на Луната, орбитални станции за произвеждане на фиброоп...

Ден след " Амал ", до Марс би трябвало да доближи и китайската сонда " Тянвън-1 ". А сондата на НАСА, с прякор Percy, по проект би трябвало да кацне на повърхността на алената планета на 18 февруари.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР