Косата ми ще порасне, белезите ще избледнеят, а Вашата подкрепа

...
Косата ми ще порасне, белезите ще избледнеят, а Вашата подкрепа
Коментари Харесай

18-годишната Дебора благодари във видео за подкрепата, а днес има нов протест

" Косата ми ще порасне, белезите ще избледнеят, а Вашата поддръжка ще остане вечно в сърцето ми! "  

Това написа във Facebook 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора и разгласява видео, в което благодари на хората, които я подрепят.

 

Косата ми ще порасне, белезите ще избледнеят, а Вашата поддръжка ще остане вечно в сърцето ми! Благодаря ви!
Posted by Debora Mihailowa on Monday, 7 August 2023
Случаят с 18-годишното момиче закупи необятен публичен отзив в края на юли, а тя е била нарязана с макетно ножче месец по-рано, а хипотетичният причинител е нейният 26-годишен другар, който тогава е бил освободен от ареста след 72 часа. В момента против него са повдигнати две обвинявания - за нанасяне на междинна телесна щета и за закана за ликвидиране, и той е в ареста. По делото се събират още доказателства, предстоят и още медицински експертизи. Това е третото нарушение на Георги Георгиев от сходен темперамент. 

Десетки хиляди хора в цялата страна участваха в народен митинг демонстрации в поддръжка на Дебора, както и на всички жертви на домашно принуждение у нас. 

Днес в 18:00 ч. в София и Стара Загора, както и в други градове в страната ще се организира втори народен протест срещу насилието над дами.  Той се провежда в обществените мрежи.

Вчера на изключително съвещание депутатите одобриха промени в два закона, свързани с отбраната от домашно принуждение. С тях бяха увеличени наказванията за лека и междинна телесна щета и беше въведено понятието „ интимна връзка “, с което в обсега на закона към този момент попадат и насилници, които не са женени или не живеят с жертвите си на фамилни начала и в едно и също жилище. Спешните промени се постановиха точно поради случая на Дебора Михайлова, жертва на принуждение в Стара Загора.   

 
Законът за отбрана от домашно принуждение и 10-те основни променив ситуацията на потърпевшите
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР