Корупцията празнува победа. Щетите от едно неоправдано самочувствие ще платим

...
Корупцията празнува победа. Щетите от едно неоправдано самочувствие ще платим
Коментари Харесай

Отровеният от Отровното трио Велислав Минеков отново министър на културата

" Корупцията чества победа.
Щетите от едно безпричинно самочувствие ще платим с лихвите.
Рецептата " с малко, само че вечно " е потвърден в предишното обезпечен неуспех.
Повярвах, надявах се, чаках, бях налегнат от неоправдана наслада. Излъгах себе си, излъгах и вас. Търсете виновността в моите очаквания. Никой, в никакъв случай не пожела съвет или мнение.
Днес е жетва за тикви, мултаци и каскети.
Отчаянието е неприятен консултант.
" И в най–тъмната нощ ще изгрее звезда на небосклона ".
Ще има правдивост, ще върнем към нас откраднатата ни страна ".

Този стон изстреля във Facebook преди четири дни, на 28 юли, Велислав Минеков, отчаян от кабинета на Кирил Петков.
И ето през днешния ден Минеков е " оправдан " - още веднъж влиза по коридорите на властта

Политически и цивилен деятел, критик на ГЕРБ, Бойко Борисов и Вежди Рашидов, някогашен член на партията на Меглена Кунева, а по-късно част от " Отровното трио " - това са част от биографичните данни за скулптора, утвърдил се в последните две години като непрекъснат избор на Румен Радев за длъжностен министър на културата.

През цялото ръководство на Борисов Минеков остро и обществено е подлагаше на критика тогавашния министър председател и партията му ГЕРБ, както и самодейностите на Министерството на културата, което в два мандата беше ръководено от Вежди Рашидов.

" Нищетата е огромна, бюджетът е оглозган, получавам празна консервна кутия и оттова би трябвало да извадя нещо. "
С тези думи дефинира положението на Министерството на културата проф. Велислав Минеков месец след първото си встъпване в служба като длъжностен министър през май 2021 година Последва втори длъжностен кабинет, в който постът още веднъж бе възложен на него.

Минеков беше един от дейните министри в двете държавни управления на Радев, като най-много се открои с опита си да изгони ГЕРБ от централата им в Националния замък на културата. Приключил без триумф.

С триумф обаче извади редакцията на в. „ Труд “ от постройка на министерството – Музея на социалистическото изкуство.

По време на ръководството си във ведомството той инициира промени в Закона за културното завещание, стартира следствия на корупцията в бранша и одобри устав за използване на Закона за киноиндустрията.

Преди да стане главен вид за длъжностен министър на културата, Минеков бе част от " Отровното трио " (заедно с Арман Бабикян и Николай Хаджигенов) - групата, станала лице и уредник на митингите с искане за оставката на кабинета на Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев през лятото на 2020 година

Няколко месеца по-късно той спря да се появява обществено с двамата си съратници. Това се случи, откакто групата влезе в договаряния с тогавашната групировка " Изправи се.бг " на Мая Манолова за общо явяване на изборите.

Минеков и останалите членове на " Отровното трио " влазоха въ вътрешен спор за организацията на митингите и присъединяване на групировката в изборите.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР