Корупцията няма отношение към Шенген, няма отношение и към свободното

...
Корупцията няма отношение към Шенген, няма отношение и към свободното
Коментари Харесай

Нено Димов: В последните 12 години, все се намират лидери, които блокират развитието на Шенген

" Корупцията няма отношение към Шенген, няма отношение и към свободното пътешестване на българските жители. Мигрантски напън има в Испания, в Италия. Меркел предложения в Германия да отидат мигранти. Това няма отношение ", съобщи някогашният екоминистър Нено Димов пред bTV.

" Основната теза е, че непрестанно сме очевидци на двойни стандарти, които разделят Европейски Съюз. Повод за петицията ми даде гласуването в Екологичен потенциал на Истанбулската спогодба, с която Народното събрание (ЕП-б.р.) се пробва да наложи на всички страни нещо, което е срещу културните особености на някои от страните, каквато е Унгария, Полша, България. Ние би трябвало да почитаме културните си разлики “, акцентира той.

Според него повече от 12 години България и Румъния извършват всички критерии за Шенген и все се намират водачи, които с тяснопартийните си ползи блокират развиването на Шенген.

“Това е извънредно незаслужено. Аз изброих огромна поредност от двойни стандарти, които ни се постановат непрестанно. В Екологичен потенциал одобриха на практика без несъгласие петицията. Това е следващ напън, който се опитваме да организираме, с цел да може България да получи заслуженото си място в Шенген. Свободното придвижване на артикули, услуги и капитали е пиедестал на Европейски Съюз и ни се поставя от началото на участието ни в Европейски Съюз. В момента българските жители не пътуват свободно, за разлика от австрийските и холандските ", безапелационен е той.

Според него има непрестанен двоен стандарт. " Той се наложи и с пакета " Мобилност “, методът, по който Хърватия бе призната, а Румъния и България – не ", добави той. 

" Свидетели сме на демократична вълна в Европа, унищожаваща фундамента на европейската цивилизация ", акцентира Димов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР