Корпорацията Фейсбук има добри постижения в предотвратяването на опити за

...
Корпорацията Фейсбук има добри постижения в предотвратяването на опити за
Коментари Харесай

Зукърбърг: Фейсбук не може да гарантира, че няма да има намеса в евроизборите

Корпорацията Facebook има положителни достижения в предотвратяването на опити за интервенция в избори спрямо 2016 година, само че не може да подсигурява, че уеб сайтът й няма да бъде употребен за влияние над изборите за Европейски парламент през май, съобщи нейният началник Марк Зукърбърг, представен от Ройтерс.

След рецензиите, че евентуално съветски представители са употребявали Facebook и други обществени медии, с цел да повлияят на изборите, които изненадващо издигнаха на власт Доналд Тръмп в Съединените щати, Facebook активизира запаси и чиновници, с цел да усъвършенства сигурността на изборите за европарламент през май.

Зукърбърг сподели, че след 2016 година е имало редица значими избори, протекли "относително чисто " и при ефикасни ограничения за отбрана на честността им.

"Със сигурност постигнахме забележителен прогрес. Но не, съгласно мен никой не може да даде гаранции в свят, в който има страни, опитващи се да въздействат на избори и да каже, че сме решили казуса ", сподели шефът на Facebook в изявление пред ирландската национална радиотелевизионна компания Ар Ти И.

"Това е непрекъсната конкуренция във въоръжаването, в която непрестанно построяваме отбрани, само че и държавните управления с напреднали благоприятни условия също развиват тактиките си ", добави той.

Под натиска на регулаторите на Европейски Съюз за по-ефикасни дейности против непозната интервенция в идните избори за европарламент, Facebook предходната седмица стегна разпоредбите за политическа реклама в Европа.

Компанията също така разгласи проекти за усилване на битката с дезинформацията преди изборите и ще партнира с немската информационна организация ДПА за по-стриктна инспекция на обстоятелствата.

"Тук, в Европейски Съюз преди идните избори ние задействаме целия набор от тактики и принадлежности, които потвърдиха ефикасността си при редица значими избори до момента и по тази причина упованията ми са положителни ", сподели Зукърбърг в Дъблин, където е интернационалната централа на Facebook. "Но съгласно мен би трябвало да сме наясно, че някои от страните, които се пробват да се намесват, ще продължат да го вършат и по тази причина би трябвало да сме подготвени да се оправим, да работим, с цел да успеем да се оправим ", добави той.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР