Коронавирусната инфекция най-често атакува белите дробове, съдовия ендотел, черния дроб

...
Коронавирусната инфекция най-често атакува белите дробове, съдовия ендотел, черния дроб
Коментари Харесай

Кои органи поразява най-често коронавирусът?

Коронавирусната зараза най-често нападна белите дробове, съдовия ендотел, черния дроб и червата. Това сподели инфекционистът Евгений Тимаков пред радио " Вести ФМ ", представен от БГНЕС.

" има няколко „ обичани ” органа, които нападна в човешкото тяло. Това са белите дробове, съдовият ендотел, където има голям брой рецептори, посредством които се развъжда. Затова след заразяване постоянно се появяват съдови реакции и формиране на тромби ", изясни лекарят.
 Рецепта за пречистване на белия дроб Рецепта за пречистване на белия дроб
Белите дробове са един от нашите органи за детоксикация. Въпреки това, в днешните сложни времена за дихателната система, той самият чес...

Специалистът означи, че има и огромен брой рецептори в червата и в черния дроб, което ги прави атакуеми от вируса. В този случай черният дроб е на трето място по провали измежду пациентите, а при децата най-засегнати са червата.

Също по този начин, съгласно специалиста, болестта има сериозен резултат върху имунологичната памет, тъй че болните стартират да боледуват по-често и да се заразяват с разнообразни други инфекции. Те могат да имат обостряне на херпетични болести, които са имали в тялото преди COVID-19, само че в латентна форма.

Ваксинацията остава най-сигурната форма на отбрана. Според ръководителя на съветското министерство на опазването на здравето Михаил Мурашко делът на имунизираните измежду тежко болните от COVID-19 е под 0,3 %, до момента в който по-голямата част от пациентите в лечебните заведения са неимунизирани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР