Коронавирусът SARS-CoV-2 изправя здравните системи и медицинските заведения по целия

...
Коронавирусът SARS-CoV-2 изправя здравните системи и медицинските заведения по целия
Коментари Харесай

Компания разработва бърз тест за коронавирус

Коронавирусът SARS-CoV-2 изправя здравните системи и медицинските заведения по целия свят пред големи провокации. Възможността за бързо диагностициране на вируса е скъпа помощ за ограничение на експоненциалното му разпространяване в доста страни. Новият, изцяло автоматизиран бърз тест за COVID-19 ще помогне на лекарски кабинети, лечебни заведения, лаборатории и здравни центрове да слагат бързи диагнози. Тестът за бърза молекулярна диагностика се реализира с уреда за разбор Vivalytic, създаден от дъщерната компания „ Решения за опазването на здравето “ на Bosch (Bosch Healthcare Solutions). „ Искаме бързият тест за COVID-19 на Bosch да способства за допустимо най-бързото преодоляване на пандемията от ковид. Тестът ще форсира идентифицирането и изолацията на инфектираните пациенти “, съобщи доктор Фолкмар Денер, ръководител на управителния съвет на Robert Bosch GmbH.

Разработен единствено за шест седмици, бързият тест открива коронавирусната зараза SARS-CoV-2 за по-малко от два часа и половина - от вземането на тестът от пациента до идването на резултата. Друго преимущество на бързия тест е, че той може да се извърши непосредствено на мястото на лекуване. Така се отстрани нуждата от превозване на пробите, което лишава скъпо време. Това значи и, че пациентите бързо получават информация за здравословното си положение, а инфектираните лица са разпознати и изолирани неотложно. При тестванията, които се употребяват сега, пациентите нормално би трябвало да изчакат един до два дни за резултата. „ Времето е от решаващо значение в битката с ковид. Надеждна, бърза диагностика непосредствено на място, без губене на време - това е огромното преимущество на новия ни тест – следващият образец, в основата на който е нашия лозунг „ Техника за живота “, твърди Денер.

Бързият тест е един от първите в света изцяло автоматизирани молекулярни диагностични проби, които могат да се употребяват непосредствено от всички медицински заведения. Нещо повече, с него тестът може да се тества по едно и също време освен за COVID-19, само че и за девет други респираторни болести, в това число грип А и В. „ Особеността на теста на Bosch е, че той предлага диференциална диагноза, която икономисва на лекарите времето, належащо за спомагателни проби. Той бързо им обезпечава надеждна диагноза, с цел да могат неотложно да стартират уместно лекуване “, споделя Марк Майер, президент на „ Решения за опазването на здравето “ на Bosch. Новоразработеният тест ще бъде разполагаем в Германия през април, а по-късно ще бъде публикуван и на пазарите в Европа и в света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР