Коронавирусът обърка плановете и приоритетите на мнозина, но тази ситуация

...
Коронавирусът обърка плановете и приоритетите на мнозина, но тази ситуация
Коментари Харесай

Военната независимост на Европа стана жертва на коронавируса

Коронавирусът обърка проектите и целите на мнозина, само че тази обстановка може да се отрази най-тежко на устрема на Европейския съюз да построи по-силна и самостоятелна войска. От няколко години насам, изключително откакто Доналд Тръмп пристигна на власт, европейските водачи се стремят да обезпечат личната си сигурност. Но даже преди разразилия се ковид, имаше спекулации, че Европейски Съюз ще би трябвало да понижи военните разноски в новия седемгодишен бюджет. Брекзит също способства за този развой, написа американското издание The New York Times, представено от организация " Фокус ".

Сега, когато пандемията засегна толкоз доста стопанската система, битката за бюджетa ще бъде още по-ожесточена, предвиждат специалисти. Най-вероятно ще се даде преимущество на икономическото възобновяване и битката против безработицата. Брюксел продължава да се застъпва за битка с изменението на климата.. А военните разноски, в противен случай, евентуално ще намалеят.

Преди седмица обаче ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел съобщи, че коронавирусът единствено ще усили нуждата от по-силна система за сигурност и защита в Европа. Според него пандемията е нова опасност и единствено ще утежни обстановката със сигурността. Освен това, заради безредния метод на Съединени американски щати към битката с ковид, пострадаха и европейците. „ Пандемията се трансформира в следващ гвоздей в ковчега на европейското доверие в американското водачество “, цитира думите на някогашния министър на защитата на Полша Радослав Сикорски изданието. „ Но в случай че концепцията за европейска автономност беше засилена с помощта на рецесията, тогава нейната дарба за финансиране беше замразена “. От своя страна американските политици са безапелационни: в случай че Европа няма пари за това, тогава тя не отнася съществено към него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР