Корнелия Нинова със Станислав Владимиров (вляво) след балотажа на местните

...
Корнелия Нинова със Станислав Владимиров (вляво) след балотажа на местните
Коментари Харесай

Нинова за обвиненията, че "политизира" кризата в Перник: Въпросът е политически

Корнелия Нинова със Станислав Владимиров (вляво) след балотажа на локалните избори, когато той завоюва кметското място в Перник като претендент на Българска социалистическа партия.

© Анелия Николова Водната рецесия в Перник и интензивността на Българска социалистическа партия по тематиката е на път да сътвори напрежение сред аления кмет на града Станислав Владимиров и водача на социалистическата партия Корнелия Нинова. Ден преди оповестената за 13 часа в понеделник от централата на партията конференция на Нинова в Перник кметът Владимиров даде изказване пред локалния уебсайт " ZaPernik ", в което разяснява, че политици се пробват " да яхнат водната рецесия в Перник ". По-конкретно той уточни имената на Красимир Велчев от ГЕРБ и неуспелия претендент за кмет на София Мая Манолова, като до тях сложи и водача на Българска социалистическа партия. " В понеделник Корнелия Нинова щяла да идва отново в Перник за повторно последната седмица. Няма да я приема. Първият път също не разбрах за какво пристигна, повторно няма да има в границите на тази рецесия ", съобщи Владимиров пред изданието. И добави: " В Перник е оповестено бедствено състояние. Група политици идват и си вършат ПР с водната рецесия и с мен. Няма да стане ", зарече се още кметът.

Гешев се отхвърли от срещата с Нинова

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Преди него със същия мотив - желанието на Нинова да даде конференция в Перник за водната рецесия, и основният прокурор Иван Гешев бойкотира плануваната с водача на Българска социалистическа партия среща по проблемите с водната рецесия. " Поради обществено декларираното желание да бъде извършен брифинг в гр. Перник от ръководителя на ПГ " Българска социалистическа партия за България " госпожа Нинова, с съществена тематика – срещата в прокуратурата на Република България, същата беше анулирана от основния прокурор ", се споделя в известието на прокуратурата. Отказът на Гешев беше съпроводен и със заявление, че " прокуратурата няма да разреши да бъде употребена за реализиране на политически цели ", както и с уточнението, че основният прокурор " има подготвеност да даде на Народното събрание систематизирани данни за подхванатите дейности след координиране с наблюдаващите прокурори ".

Нинова оправда кмета

Въпреки острите думи на кмета на Перник Нинова даде конференция в локалната партийна централа на Българска социалистическа партия, на която изясни отсъствието на Владимиров с това, че визитата й в града е по линия на партията за разлика от предходната, която е била в кметството. " Станислав е един от младите фрагменти на Българска социалистическа партия, на които дадохме късмет за развиване и той се осъществя. Но той е кмет на всички в града. В момента срещата е в централата на Българска социалистическа партия с наши общински съветници и кметове на обитаеми места ", сподели тя и добави: " Що се отнася до внушението че политизираме въпроса, този въпрос е на първо място политически - да се вземе решение за смяна на законодателството, за деяние в Народното събрание. Отговорността на тези, които не са си свършили работата, също е политически въпрос.

А във връзка обвиняванията, че Българска социалистическа партия се пробва да яхне водната рецесия в Перник Нинова изясни, че през последните три години депутатите от социалистическата партия са поставяли в Народното събрание въпроса за водата на Перник и нерегламентираното изгаряне на боклуци в обвързвания с Христо Ковачки " ТЕЦ-Перник ". Тя свърза тези обвинявания с желанието на социалистическата партия да внесе избор на съмнение на държавното управление на Бойко Борисов по тематиката.

Нинова изиска среща с основния прокурор Гешев в края на декември като ангажимент към жителите на Перник да изиска от него информация по въпроси, които ги засягат. " Нашата работа по искане на жителите е да търсим истината и правдивост за това, което се случи. Затова след анулацията на срещата зададох въпросите от името на перничани документално до основния прокурор. А те са:
Има ли формирани досъдебни производства за рецесията и в случай че има против кои длъжностни лица са те и води ли се следствие по контракта за ремонт на стената на язовир " Студена " на стойност 32 млн.лв. ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Българска социалистическа партия ще търси поддръжката на други партии за вота на съмнение

По време на брифинга Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия ще бъде подготвена с претекстовете на вота на съмнение до 15 януари, когато е първият работен ден на Народното събрание след коледната почивка на депутатите, а настояването за оставка на кабинета ще бъде импортирано на 20 януари. Преди това от Българска социалистическа партия ще проведат съвещания с останалите парламентарно показани партии без ГЕРБ. " Ще им предоставим претекстовете за вота, с цел да може в случай че желаят да се включат ", сподели тя.

Според депутати от Българска социалистическа партия настояването за оставка ще бъде за неуспеха на политиката на държавното управление в региона на околната среща, което ще включва рецесията с водата, противозаконния импорт на боклуци от европейски и трети страни и чистотата на въздуха.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР