Корнелия Нинова отново свика заседание, този път на 50-я конгрес

...
Корнелия Нинова отново свика заседание, този път на 50-я конгрес
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Корнелия Нинова пак свиква конгрес на БСП за оставката си, за да остане лидер - гледайте НА ЖИВО!

Корнелия Нинова още веднъж свика съвещание, този път на 50-я конгрес на Българска социалистическа партия, поради оставката си и още веднъж с цел да остане отпред на столетницата.

Този път Нинова разгласи, че подава оставка на 16 ноември поради пагубната загуба на Българска социалистическа партия на парламентарните избори, след които партията се класира едвам четвърта в 47-о Народно заседание единствено с 26 депутати. В деловодството на " Позитано " 20 обаче има входирано единствено писмо на Нинова до " членовете и симпатизантите на Българска социалистическа партия ".

Освен това, в случай че при предходната си подадена-неподадена оставка Нинова беше единствено водач на столетницата, в този момент тя е вицепремиер и минстър на стопанската система от държавното управление на " Просто Киро " и четвърната коалиция на изцяло несъвместими партии.
свързани новини66428преди 16 часа53651преди 18 часа
Както ПИК заяви, въпросът дали в действителност има оставка и дали това съвещание на конгреса е свикано постоянно, е доста противоречив.

Когато през 2020 година Нинова за пръв път подаде оставка поради загубата на европизборите и също бе свикано съвещание, само че на 49-я конгрес, на самия конгрес тя разгласи, че не е входирала подобен документ и няма какво да се установи.

Сега пък локални структури са събрали подписка, с която се желае оставката на Нинова въобще да не бъде поставяна на дневен ред. Твърди се също, че при регистрирането на делегатите на конгреса, от тях ще се желае да се подписват под това искане и по този начин въобще да не се стига до никакво констатиране и до разкриване на процедура за нов избор на водач на Българска социалистическа партия, който отново съгласно измененията в устава би трябвало да стане на общи вътрешнопартийни избори до 60 дни, откакто оставката на Нинова бъде установена. Ако това се случи.

На съвещанието се чака да участват над 960 делегати и над 300 посетители. Както ПИК заяви, някои от досегашните делегати, които са съперници на Нинова, като Ангел Найденов да вземем за пример, бяха сменени от локалните структури с решение " на автограф ".

Както постоянно, откогато Нинова е ръководител на столетницата, следва парещ конгрес с доста изненади.

Пред камерата на ПИК TV Антон Кутев се пошегува, че влиза с " екстаз " на конгреса, а Валери Жаблянов съобщи: " Моите упования са едни, действителностите са други, потребностите на Българска социалистическа партия и българската политика - трети. От предварителните поръчки и това, което е раздадено на делегатите, чакам да бъде прочетен отчет от госпожа Нинова, по който няма да има никакви разисквания и с това да завърши същинската част на конгреса. Защото за жалост това, което следим, е конгрес в жанр ГЕРБ в ранните му години ".

" Корнелия Нинова е подала оставка, по нейните думи. Тя е реалност. И откакто оставката е реалност, мандатът на госпожа Нинова е преустановен. Конгресът не може да върне на поста госпожа Нинова ", добави Жаблянов.

Гледайте онлайн по ПИК TV!

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР