Корнелия Нинова нареди за водачи на червените листи за парламентарния

...
Корнелия Нинова нареди за водачи на червените листи за парламентарния
Коментари Харесай

Нинова сложи за водачи на листите все доверени хора

Корнелия Нинова подреди за водачи на алените листи за парламентарния избор на 4 април лоялни и правилни социалисти. Тя е съумяла да изтика на назад във времето водачът на БСП-София Калоян Паргов, Весела Лечева, Дора Янкова, един от главните й съперници за председателския пост - Кирил Добрев, проф. Иво Христов, Драгомир Стойнев и други Това е главният извод от листата с имена на претендентите, които оглавяват листите и които тясното партийно управление предлага на пленума да гласоподава. В него също преобладават хора на Нинова, тъй че изненади и разбърквания във водаческите места най-вероятно няма да се случат.

Самата Корнелия Нинова оглавява две листи - в 25 МИР в София и в Пловдив . На предходните парламентарни избори тя водеше единствено в същия регион в столицата, където по традиция е така наречен " лидерска борба ". Тук се чака да бъде номиниран и водачът на ГЕРБ - Бойко Борисов.

Преди 4 година в Пловдив лидер на алената листа пък бе проф. Иво Христов, прочул се с изявлението си, че " 80% от българите са дебили ".

" Искаме да почистим Народното събрание от лобизъм. За Пловдив разговаряхме с проф. Иво Христов, Изпълнителното бюро предлага аз да повеждам листата, а той ще бъде втори ", аргументира с приповдигнато въодушевление актуалното решение Нинова пред публицисти.

В столицата за водачи са номинирани Христо Проданов и Георги Свиленски, сегашен народен представител и началник на предизборния щаб на Българска социалистическа партия. И при двата изборни региона има разбъркване по отношение на 2017-та. Тогава първи в 23 МИР беше Жельо Бойчев, а в 24 МИР – починалият Стефан Данаилов.

Въпреки мощните апели от страна на социалисти във Велико Търново Весела Лечева е изместена от младия и напорист Явор Божанков, който сега е също народен представител. Той 2017 година бе на десето място в листата, само че получи много преференции и влезе в Народно събрание.

Миналите избори Кирил Добрев бе повдигнат за лидер от Габрово, само че след това се трансформира от заместител на Нинова в неин главен критик. Сега на мястото на Добрев в листата заема автомобилният играч Крум Дончев.

Любопитно е, че на мястото на журналистката Елена Йончева, която бе лидер в Хасково и която сега е евродепутат и също един от изявените критици на Нинова, в този момент е номиниран Велизар Енчев - някогашен народен представител от НФСБ и публицист.

Настоящият народен представител Георги Гьоков пък измества някогашният стопански министър Драгомир Стойнев на първото място в алената листа в Стара Загора.

Водач в Добрич на мястото на напусналия партията и основал своя - Красимир Янков е неособено известната Мая Димитрова. Мястото на различен разколник - Валери Жаблянов в Кюстендил заема Румен Георгиев.

За лидер в Кърджали е избрана Петя Михалевска - щерка на починалия някогашен народен представител от левицата Димчо Михалевски. Говорителят на Българска социалистическа партия Александър Симов, който предходните избори бе лидер на Кърджалийската листа, в този момент оглавява Смолянската и по този начин измества Дора Янкова. 

За лидер на листата в Перник е избран Стоян Мирчев, който също е народен представител, само че влезе от Силистра. В Перник лидер през 2017 година бе актуалният кмет Станислав Владимиров, който последните месеци също е главен конкурент на Нинова и провежданата от нея политика. Ръководството даже сне доверието си от него предишния месец.  

В Силистра листата е се оглавява от партийния секретар Вяра Емилова.

Настоящият народен представител и някогашен червен министър Румен Гечев ще води листата в Плевен. Друг лоялен на Нинова народен представител - Манол Генов оглавява листата в Пловдив-област.

" Верният " Таско Ерменков е препоръчан за лидер в Разград, а зам.шефът на левицата - Атанас Зафиров, в Сливен.

В Ловеч за лидер е номинирана секретарят на ПГ - Ирена Анастасова, а за проблематичната Варна като лидер е избран Борислав Гуцанов, който неотдавна " зарови томахавките " с Нинова, която даже се опита да го изгони от лидерския пост в морската столица. В Благоевград за лидер е препоръчан лекарят проф. Георги Михайлов, който също е един от доближените на Нинова. 

Въпреки значителните рокади, има и места, където аленото управление не прави промени. В Бургас, както и на последните избори, първи в листата на Българска социалистическа партия е " безконечният " Петър Кънев. Във Видин лидер остава Филип Попов, който е и сегашен депута. Атанас Костадинов пък резервира първото място в Монтана. Крум Зарков още веднъж ще води листата в Русе, а в София-област - Иван Ченчев. Иван Валентинов Иванов остава лидер в Шумен, а в Ямбол още веднъж преди всичко е повдигнат Кристиан Вигенин.

В Търговище на мястото на Светла Бъчварова лидер ще е Кольо Милев, който пък предходните избори бе в Сливен.

КОНТРА

Председатели на районни организации на Българска социалистическа партия в Пловдив се отхвърлиха от присъединяване от листата, откакто стана ясно, че ще бъде водена от Корнелия Нинова. " Ние, долуподписаните Тодор Стоилов, Йордан Василев, Костадин Беларев, Атанас Баташки и Добромира Тошева, се обръщаме към пловдивските социалисти с признателност за доверието и поддръжката, които получихме в процедурата по номиниране за народни представители от Българска социалистическа партия. Големият брой номинации от главните партийни организации са явен знак и оценка за нашата работа като районни ръководители и общински съветници. През 2019 година поехме пред вас, нашите приятели задължения, които да изпълняваме в локалния парламент. Последователното държание допуска да продължаваме да отстояваме ползите на пловдивчани пред локалната власт. Водени само от тази отговорност, заявяваме отхвърли си от присъединяване в листата за народни представители, която Градската конференция ще подреди на своето съвещание тази събота ", се споделя декларацията на пловдивските социалисти.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР