Корейски и американски учени са клонирали успешно първото клонирано куче

...
Корейски и американски учени са клонирали успешно първото клонирано куче
Коментари Харесай

Клонираха първото клонирано куче

Корейски и американски учени са клонирали сполучливо първото клонирано куче Снупи, написа "Монитор ".

Снупи се роди през 2005 година като клонинг на афганската хрътка Таи. Той е живял като нормално куче в университета на основателите си в Сеул. Когато е бил на пет години, от него са взели стволови кафези, с цел да го клонират. Така са се родили трите му клонинга, които в този момент са на седем години и наподобяват напълно здрави.

От вградените 94 ембриона на клонинги на Снупи са се получили единствено четири сполучливи бременности. Едното от кученцата обаче е умряло малко след раждането от необяснима диария. Останалите три са оживели.

Снупи живее 10 години, като умира от рак като Таи, само че от друг тип. Той не е имал съществени здравни проблеми, преди да се разболее от рак.

Целта на опита е да бъде научено повече за жизнеспособността на клонираните животни. Въпреки досегашните проучвания, експертите не са сигурни за честотата на вродените увреждания измежду тях или дали живеят по-кратко от елементарните животни.

Учените от Националния университет в Сеул, университета в Мичиган и университета на Илинойс в Урбана-Кемпейн ще продължат да следят и изследват второто потомство клонирани кучета. Тъй като и Тай, и Снупи са имали рак, ре-клонингите могат да дадат забавна информация за развиването на заболяването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР