Корейската Хюндай Електрик (Hyundai Electric) се готви да продаде дъщерното

...
Корейската Хюндай Електрик (Hyundai Electric) се готви да продаде дъщерното
Коментари Харесай

Хюндай продава завода си в България

Корейската Хюндай Електрик (Hyundai Electric) се готви да продаде дъщерното си сдружение в България. От публично известие на компанията до локалната фондова борса излиза наяве, че сдружението желае да се освободи от всички акции на производителя на трансформатори и регулатори " Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България ", съобщи money.bg. Според информацията в него търсената цена е 24,5 милиона $. В известието се показва още, че това решение се постанова за възстановяване на финансовото положение на Hyundai Electric, като то е заложено в консолидирания финансов доклад от 2018 година.

Българското дъщерно сдружение е правоприемник на софийския цех " Васил Коларов ", основан през 1949 година. През 1997 година корейската компания съумява да купи локалното сдружение " Елпром-Трафо ", което работи в завода. Преименуването на " Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България " става през 2001 година, а през днешния ден за нея работят над 500 души. По-голямата част от продукцията на дъщерната компания е за експорт към Европа, в това число Гърция, Англия, Франция, Испания и Холандия, Азия, Африка и Америка.

През юли министърът на стопанската система Емил Караниколов съобщи, че в случай че " Фолксваген " избере Турция за навия си цех, страната ни стартира договаряния с южнокорейската " Хюндай ". По думите му още през 2017 година България е изпратила оферти за партньорство на двата огромни автомобилни марката. " Фолксваген " са се отзовали първи и са почнали договаряния, а тези с " Хюндай " към момента са на начален стадий. Очаква се през есента представители на страната на пътуват до Южна Корея. " Надявам се, че ще има действително оповестени вложения ", споделя той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР