Кореспондентката на БНТ в Германия Мария Стоянова е била внезапно

...
Кореспондентката на БНТ в Германия Мария Стоянова е била внезапно
Коментари Харесай

Изненадващо уволниха кореспондентката на БНР в Германия

Кореспондентката на Българска национална телевизия в Германия Мария Стоянова е била ненадейно съкратена от новия началник на малкия екран Емил Кошлуков, заяви ClubZ.
Новината разгласи другият български сътрудник в Германия Капка Тодорова - в този момент създател на ClubZ, а до неотдавна дълготраен сътрудник на " 24 часа ".
Пред OFFNews Мария Стоянова също удостовери, че й следва до дни да се върне в България.
Съобщението от София пристигнало ненадейно предходната седмица и на журналистката са дадени единствено шест работни дни, с цел да завърши работата си в кореспондентския пункт и да приготви връщането си у нас. Освен че няма да е сътрудник, тя въобще няма да работи за Българска национална телевизия.
" За мен решението пристигна изненадващо, само че не и ненадейно. С генералния шеф на малкия екран съм имала единствено една среща - в Съвет за електронни медии, по време на състезанието за избор на общоприет шеф на Българска национална телевизия през 2017 година ", бил единственият коментар на Стоянова.
OFFNews напомня, че през 2017 година Стоянова към момента е член на Съвет за електронни медии - органът, който избира шефовете на Българска национална телевизия. А актуалният шеф Емил Кошлуков се явява за пръв път като претендент. Той не получава нито един глас от членовете на съвета, а някои от тях, измежду които Мария Стоянова, обществено декларират, че не утвърждават кандидатурата му поради смущаваща част от биографията му. В нея бе записано, че част от нужния за състезанието управнически стаж в медия е придобил като програмен шеф на партийната телевизия " Атака " - " Алфа ". В последна сметка Съвет за електронни медии избра Константин Каменаров. Малко по-късно мандатът на Стоянова изтече и тя се върна на работа в Българска национална телевизия, откъдето бе излязла в неплатен отпуск по време на мандата си в медийния регулатор.
През 2018 г, тъкмо преди година, Стоянова отпътува за Берлин като сътрудник, връщайки се там след шестгодишно неявяване.
Запознати разясняват, че с изключение на в този интервал (2012-2018) Българска национална телевизия в никакъв случай не е оставала без сътрудник в Германия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР