Корентен Муте винаги е правел впечатление с нестандартния си стил

...
Корентен Муте винаги е правел впечатление с нестандартния си стил
Коментари Харесай

След скандала с Адриан Андреев: Муте беше отстранен от френската тенис федерация

Корентен Муте постоянно е правел усещане с ексцентричния си жанр на игра и даже най-хубавите играчи в света нееднократно са срещали компликации да преодолеят съпротивата на левичаря. Всъщност 23-годишният играч прави най-хубавия сезон в своята кариера до момента, откакто завоюва две трофеи на равнище Чаланджър и съумя в ролята на " благополучен губещ " да доближи до осминафиналите не US Open, което беше казус в историята на шампионата. В момента Муте заема рекордната си 64-та позиция в международната класация, само че скоро ще загуби голяма част от своите привилегии и животът му в Тура ще се усложни доста.

Това е по този начин, тъй като Френската тенис федерация е решила да отдръпна поддръжката си към тенисиста, което значи, ще той ще изгуби досегашните си източници на финансиране и ще би трябвало да се самоиздържа. Освен това Корентен няма да има опция да работи с треньорите, от чиито услуги до момента се е възползвал и на процедура остави безусловно самичък в професионалния си състезателен път.

The French Tennis Federation punishes Corentin Moutet
— Sports News Trending (@SNewsTrending)
До въпросната наказателна мярка се е стигнало в резултат на обстановката от Чаланджъра в Орлеан през предишния месец, когато Муте се нахвърли с юмруци върху Адриан Андреев в края на техния четвъртфинален дуел, който беше извоюван от българина, а тук надалеч не става въпрос за казус в държанието на международния номер 64, защото той нееднократно в предишното е заплашвал противници и съдии.

Явно от федерацията са се уморили от невъздържаните прояви на състезателя и са решили да го вразумят, употребявайки този краен метод, единствено че французинът не наподобява изключително впечатлен от случилото се и тъкмо през актуалната седмица за пръв път се класира за третия кръг на шампионат от сериите " Мастърс ".

Въпросното достижение пък незабавно беше отразено от управниците на френския тенис, които поздравиха осминафиналиста от US Open за мощното му показване в Берси, а самият той подходи с огромна доза подигравка към това и благодари за " поддръжката ", която федерацията му оказва.

Merci pour votre soutien
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР