Коремната мазнина не само е неприятна гледка, но и оказва

...
Коремната мазнина не само е неприятна гледка, но и оказва
Коментари Харесай

Ако искате да стопите коремчето бързо, хапвайте тези 9 зеленчука

Коремната лой освен е неприятна панорама, само че и оказва съществено въздействие върху самочувствието ни, както и върху увереността ни, също така е нездравословна за здравето.

Някои научни проучвания сочат, че коремните мазнини са индикация за нараснал риск от диабет, сърдечни болести и други затруднения.

Много хора се борят да се отърват от досадните мазнини, които отхвърлят да изоставен корема ни, а с все по-заседналия ни метод на живот може да се чака талията ни единствено да се усилва.
За да се отървем от коремните мазнини не е толкоз значимо да вършим коремни преси всеки ден, едвам се храним здравословно.
Съществуват някои храни, които имат естествена дарба да изгарят коремните мазнини и потреблението им може да ви помогне да стопите мазнините от корема и да постигнете задачите си по натурален метод. Повечето от тези храни съдържат богата гама от антиоксиданти, които оказват помощ и за възстановяване на цялостното здраве.

Вместо да инвестирате в " празни " калории, в този момент е моментът да преработите диетата си и да помислите за храни, които освен са с ниско наличие на калории, само че и имат цялостен набор от хранителни субстанции.
Зеленчуците и плодовете съдържат доста фибри и са цялостни с хранителни субстанции като съществени минерали и витамини, които могат да оказват помощ на тялото ви да усъвършенства метаболизма и след това да изгори коремните мазнини. Включването на тези артикули в диетата ви може да ви помогне освен по пътя на отслабването, само че и да живеете дълго и здравословно.
Зеленчуците изобилстват от фибри, които ви оказват помощ да се заситите и затова ви защищават от преяждане. Местните, сезонни зеленчуци са и добър източник на антиоксиданти, минерали и витамини, които са от значително значение за здравословния метод на живот.

Ето някои от най-хубавите зеленчуци, които можете да включите в диетата си, с цел да свалите бързо коремните мазнини:

1. Спанак и други зеленолистни зеленчуци

Спанакът и други зеленолистни зеленчуци като кейл, маруля и други са чудесни за изгаряне на коремните мазнини, а също така са и доста питателни. Направени са няколко изследвания по тематиката за способността на спанака да изгаря мазнини и той е излязъл победител в тази категория. Добавете малко варен или бланширан спанак към закуската или обяда си, с цел да настроите тялото си за съществено изгаряне на мазнини.

2. Гъби

Гъбите са доста вкусни и обичани както от вегетарианците, по този начин и от всички останали. Известно е, че гъбите подкрепят отслабването и изгарянето на мазнините, като контролират равнищата на глюкозата в кръвта. Те са богати на протеини и могат да ви оказват помощ да засилите метаболизма си, което води до загуба на мазнини.

 броколи

3. Карфиол и броколи

Освен висококачествени фибри и голям брой укрепващи здравето минерали и витамини, броколите съдържат фитохимикали, които спомагат за увеличение на загубата на мазнини в организма.
Същото важи и за карфиола. Освен че засища, карфиолът оказва помощ в битката с подуването на корема и съдържа фитонутриента сулфорафан, както и положителни количества фолат и витамин С.

4. Люти чушки

Последните изследвания демонстрират, че топлината, генерирана от потреблението на люти чушки, оказва помощ за потреблението на повече калории и главно окислява пластовете мазнини в тялото. Но в случай че не ви харесват лютите чушки, всички нелюти сортове на плода също могат да свършат работа, защото съдържат " капсаицин ", който е виновен за изгарянето на мазнините. 

 тиква

5. Тиква

Нискокалорична и с високо наличие на фибри, тиквата е един от най-хубавите зеленчуци, които да включите в диетата си за намаляване. Независимо дали обичате да я бланширате и да я консумирате в салати, или да добавяте тиква на прахуляк към смутитата и зеленчуковите си питиета, тиквата може да ви помогне да постигнете по-бързо задачите си.

6. Моркови

Морковите са един от най-хубавите нискокалорични зеленчуци, които да включите в диетата си за намаляване. Те са богати както на разтворими, по този начин и на неразтворими фибри и затова пасват идеално, когато става въпрос за здравословно намаляване.
Смесете го с други плодове или зеленчуци, с цел да си приготвите здравословен, богат на хранителни субстанции сок за изгаряне на мазнини, или го запържете дружно с месни ястия, с цел да накарате този зарзават да направи магията си върху вас.

7. Боб

Бобът е една от най-здравословните храни, които можете да консумирате, само че той е изключително потребен за загуба на мазнини по корема, защото е богат на разтворими фибри, които се борят с възпаленията, причиняващи натрупването на мазнини по корема. Някои изследвания свързват потреблението на фасул с понижен риск от затлъстяване.

 аспержи

8. Аспержи

Аспержите не са толкоз известен зарзават, колкото другите в този лист, само че са чудодейна храна, когато става въпрос за изгаряне на мазнини и намаляване. Аспержите съдържат химичното вещество аспарагин, което е алкалоид, настоящ непосредствено върху клетките и разграждащ мазнините. Можете да изпечете аспержите и непосредствено да ги консумирате със сосове или да ги запържите дружно с други съществени ястия.

9. Краставици

Краставиците са потребни за детоксикация на организма, а заради съществуването на вода и фибри, те ви засищат и отстраняват потребността да се храните по-често. Те постоянно се употребяват при приготвянето на сокове за изгаряне на мазнини, защото са доста нискокалорични и затова могат да се употребяват и като здравословна закуска по време на хранене.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР